Schiphol bereidt zich voor op drukke meivakantie1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol heeft voorbereidingen getroffen voor een drukke meivakantie. Tussen 20 april en 14 mei verwacht de luchthaven 5,2 miljoen passagiers. In de week van de meivakantie ligt het aantal reizigers 7-8% hoger dan vorig jaar. Op vrijdag 4 mei zal de drukste dag zijn, met 226.000 reizigers. Om alle passagiers zo snel en comfortabel mogelijk te verwerken, zijn er verschillende maatregelen genomen. Verder wordt de Drive-in baggage drop-off weer opengesteld op P3 Lang Parkeren voor reizigers van TUI en Transavia.

Extra personeel

Om te beginnen zullen er extra medewerkers worden ingezet. Om lange rijen bij de securitycontrole te voorkomen wordt ruim twintig procent meer personeel ingezet vergeleken met vorig jaar. Verder zijn er door de gehele terminal extra medewerkers voor vragen van passagiers, om de weg te wijzen en crowdteams die de doorstroming in goede banen leiden. Ook het social media team krijgt versterking.

schiphol vertrekhal

Security

Voorgaande vakantieperiodes bleek de veiligheidscontrole vaak een bottleneck. Dit wil Schiphol nu koste wat kost voorkomen. In Vertrek 2 komen er twee extra securitylanes bij. In Vertrek 1 kunnen bij grote drukte ook twee extra lanes geopend worden. Verder gaat de luchthaven door met het Small bag only concept waarbij passagiers zonder, of met weinig, handbagage van een aparte rij gebruik kunnen maken.

Voor de doorstroom bij de paspoortcontrole is Schiphol echter afhankelijk van de Marechaussee. Het moet blijken of hier genoeg capaciteit is. De afgelopen dagen kwamen er op social media al berichten over lange rijen, voornamelijk bij aankomst.

Reacties

  1. joke_name zegt

    Advies voor iedereen.

    Schaf een privium pas aan.
    Kost wat euro’s maar scheelt je veel rij irritatie.
    Vooral bij aankomst uit niet EU-landen zonder bagage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *