Ook na de zomer ‘small bags only’ op Schiphol

beveiliging Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de drukte bij security de afgelopen zomerperiode het hoofd te bieden introduceerde Schiphol speciale rijen voor ‘small bags only’. Hier konden passagiers die zonder – of met heel weinig – handbagage reisden sneller de veiligheidscontrole passeren. Dit blijkt een succes. Volgens Schiphol zorgde de aparte rij voor 15 tot 20% extra doorstroom. Daarnaast waarderen passagiers de rijen voor beperkte handbagage. Hierdoor heeft Schiphol besloten om het concept te behouden. Tot en met de herfstvakantie zijn er vaste, ruimere openingstijden:

Vertrekhal 1 van 03:00u tot 20:00u.

Vertrekhal 2 van 06:00u tot 16:00u.

Vertrekhal 3 van 06:30u tot 20:30u.

In Vertrek 1a en 4 zullen geen small bags only ingangen zijn.

Reizigers die van deze rij gebruik willen maken mogen één stuk handbagage meenemen. Dit mag geen trolley zijn. Het maximum formaat is 40x30x30cm; bijvoorbeeld een kleine handtas, rugzak of laptoptas.

Schiphol small bags only

Na de herfstvakantie gaat de luchthaven opnieuw evalueren of dit doorgezet gaat worden.

Maatregelen succesvol

Schiphol kreeg eerder dit jaar forse kritiek op de lange wachttijden. Voor de drukke zomerperiode beloofde de luchthaven beterschap, door onder andere extra personeel en extra controlepunten. Dit is zeker succesvol gebleken. Grote problemen bleven uit. Volgens eigen cijfers van Schiphol stond 95% van de passagiers in juli en augustus tussen de 0 en 10 minuten te wachten. Gezien het positieve effect heeft Schiphol ervoor gekozen om structureel meer personeel in de zetten bij de veiligheidscontrole. Wachttijden bij de paspoortcontrole -vooral bij aankomst- blijven nog wel een heikel punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *