Review: Novotel Bucharest City Centre

Novotel, Boekarest, Accorhotels

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een recente trip door Europa bracht ik een bezoek aan Boekarest. Eerder had ik al goede verhalen gehoord over het Novotel Bucharest City Centre dus ik ging eens kijken naar de mogelijkheden. Tijdens de Accor Private Sales van afgelopen zomer werd tot wel 40% korting gegeven op veel hotelovernachtingen. Gecombineerd met een voucher van € 40,-, overnachtte ik voor slechts € 27,- in dit mooie hotel.

Het Novotel Bucharest City Centre bevindt zich in het centrum van de stad. Het hotel is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo is er een metrostation op ongeveer vijf minuten lopen van het hotel. Met de taxi ben je binnen een kwartier op station Gara de Nord en sta je binnen 45 minuten op de luchthaven. Toen ik bij het hotel aankwam, viel me direct de grote entree op. Het is een opvallend groot en modern gebouw wat toch prima in de architectuur van Boekarest past.

Accorhotels, Novotel, Boekarest
De voorkant van het hotel

Buiten was het ongeveer 30 graden en ik had daarvoor een lange wandeling gemaakt door de stad. In de lobby met airco kon ik dus even lekker bijkomen op een van de comfortabele sofa’s. De lobby deed gezellig en sfeervol aan, zeker met de mooie verlichting. Naast de zithoek was er een bar aanwezig met verschillende alcoholische dranken. Daarachter zat ook het restaurant.

Inchecken

Toen ik bij de receptie aankwam, werd ik direct geholpen. Ik zei dat ik een kamer had geboekt voor één nacht en liet mijn paspoort zien. De vriendelijke dame bedankte me voor mijn loyaliteit en vertelde dat ik een upgrade had gekregen. Stiekem hoopte ik op een upgrade naar een suite, maar dat was helaas niet het geval. Ik kreeg een kamer op de tiende verdieping met toegang tot de business lounge. Ook kreeg ik een voucher voor een welkomstdrankje aan de bar. Verder werd me nog gevraagd of ik gebruik wilde maken van het ontbijtbuffet. Leden met de hoogste elitestatus krijgen bij Accorhotels in tegenstelling tot Hilton en Marriott geen gratis ontbijt. Wel kreeg ik een voucher zodat ik voor € 9,95 in plaats van de standaard € 18,- gebruik kon maken van het ontbijtbuffet. Aan eliteleden wordt dus gedacht in dit hotel. Gewapend met alle papierwerk en mijn bagage nam ik de lift naar de tiende verdieping waar mijn kamer zich bevond.

Lift, Hotel, Novotel, Accorhotels, Suites
De mooiste kamers en suites bevinden zich op de drie hoogste verdiepingen.

Kamer

De kamer was eigenlijk niet veel groter dan de standaardkamers in een Novotel. Toch was ik aardig te spreken over de indeling en faciliteiten van de kamer. Er stond een comfortabel kingsize bed in het midden met heerlijk zacht beddengoed.

Novotel, Boekarest, Bed
Een comfortabel bed

Aan de wand hing een kleine televisie en daarnaast was een bureautje te vinden. Naast het bed stond de standaard zitbank die je in elk Novotel aantreft. De rode kussens en beddengoed gaven een vrolijke tint aan de hotelkamer.

Ik ging eens verder op onderzoek uit en zag tot mijn verbazing dat de minibar gratis was! Dat heb ik tot nu toe niet veel gezien in een Novotel. De koude jus d’orange, bier, cola, chips en chocolade lagen voor het grijpen. Verder was er onder de minibar een kluisje te vinden. Bovenop het kastje stond een waterkoker zodat er ook koffie en thee gemaakt kon worden op de kamer.

De douche en het toilet bevinden zich in een aparte ruimte. In de badkamer bevindt zich een wastafel, een bad en een aparte douchecabine. Helaas was er geen regendouche te vinden. De douche had gelukkig een goede waterdruk en veranderde niet telkens van temperatuur. Op de wastafel vond ik verschillende soorten shampoo, douchegel en zeep en aan grote handdoeken was er zeker geen gebrek. Alles zag er schoon en goedverzorgd uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na mijn hotelkamer eens grondig te hebben geïnspecteerd, besloot ik het hotel even te verlaten voor een mooie wandeling door het prachtige centrum van Boekarest met mooie architectuur. Toen ik terugkwam zag ik dat er een welkomstgeschenk stond op mijn bureau. Er zat zelfs een souvenir bij om me te bedanken voor mijn loyaliteit!

Welkomstgeschenk, Hotel, Novotel, Boekarest, Souvenir, Platinum
Welkomstgeschenk van het hotel

Business Lounge

Ik nam nog iets van de minibar en werkte mijn e-mail bij om vervolgens naar de business lounge te gaan voor een hapje en een drankje. Het is opvallend dat er een lounge aanwezig is in een Novotel. Dit had ik nog nooit meegemaakt dus ik was benieuwd wat mij te wachten stond. De lounge bevindt zich op de elfde verdieping. Ik kon de lounge gewoon binnenlopen zonder dat er naar mijn naam gevraagd werd. De lounge was sfeervol ingericht met een rood tapijt.

Lounge, Zitplaatsen, Novotel, Business Lounge
Zitplaatsen in de lounge

Je kunt er verschillende alcoholische dranken verkrijgen waaronder rode wijn en bier. Er was zowel een warm als een koud buffet. Ik kon er terecht voor lekkere snacks. Ik zou de vergelijking met een lounge in een Hilton hotel niet willen maken. Toch was er voldoende te halen voor een avondmaaltijd.

Novotel, Business Lounge, Snacks, Boekarest
Lekkere snacks

Doordat ik gratis kon ontbijten in de business lounge, heb ik geen gebruik gemaakt van het standaardontbijtbuffet. In de lounge kon ik terecht voor verse jus d’orange, koffie, vers fruit, croissants en lekkere broodjes met beleg.

Omgeving

Zoals ik al eerder aangaf, ligt het hotel in het centrum van Boekarest. Binnen 20 minuten sta je voor het beroemde paleis van de voormalige dictator Ceausescu dat zeker een bezoekje waard is. Wil je niet in het hotel dineren? Binnen 10 minuten sta je in de levendige straten van de stad met uitgaansgelegenheden zoals restaurants en geweldige clubs. Wat dat betreft ben ik erg tevreden over de locatie van het hotel.

Conclusie

Ik was goed te spreken over mijn verblijf in het Novotel Bucharest City Centre. Het hotel oogt erg modern en het personeel is er vriendelijk. Het hotel biedt uitstekende en goed onderhouden kamers met comfortabele bedden. Iets wat mij opviel in dit hotel was de erkenning van eliteleden. Een kamer upgrade met gratis minibar, een welkomstgeschenk en toegang tot de business lounge met gratis ontbijt. Dat heb ik tot nu toe maar weinig gezien in een Novotel. Als je ooit een keer in Boekarest bent, maak je keuze voor een hotel dan niet te moeilijk en verblijf in het Novotel Bucharest City Centre. Je zult zeker niet teleurgesteld zijn!

Overzicht

Publicatie Datum

3 September 2017

Voordelen

- Goede locatie
- Mooie kamers
- Comfortabele bedden
- Vriendelijk personeel
- Veel voordelen voor eliteleden

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Locatie

Kamer

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Novotel Bucharest City Centre bevindt zich op een uitstekende locatie in het centrum. Het heeft mooie kamers met comfortabele bedden. Eliteleden worden al helemaal in de watten gelegd. Er is zelf een lounge in het hotel.

3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *