Qatar Airways en American Airlines bereiden codeshare uit

Qatar Airways en American Airlines gaan weer codesharen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways kondige eerder dit jaar aan de samenwerking met American Airlines weer op te pakken. Een uitgebreide codeshare overeenkomst tussen Qatar Airways en American Airlines was een van de belangrijkste afspraken. Nu is het mogelijk met Qatar om meer dan 1.000 American Airlines bestemmingen in de VS te boeken. Later zal dit uitgebreid worden naar Zuid- en Midden-Amerika.

Qatar Airways codeshare

De toegevoegde codeshare bestemmingen zijn slechts het begin, aldus Qatar Airways. De komende weken wordt de QR-code (QR staat voor Qatar Airways) toegevoegd aan meer dan 1.000 vluchten van American Airlines. Qatar vliegt normaliter op tien bestemmingen in de VS die straks de doorverbindingen bieden. De eerste vluchten zijn sinds begin deze week te boeken. De doorverbindingen die op korte termijn mogelijk zijn gaan via Chicago (ORD) en Dallas (DFW). Vanuit daar is het nu mogelijk om naar 200 Amerikaanse steden door de vliegen. Denk bijvoorbeeld aan Miami (MIA), Houston (IAH), Atlanta (ATL), Detroit (DTW), Minneapolis/St.Paul (MSP), Seattle (SEA) en San Francisco (SFO). Zoals gezegd zullen later ook bestemmingen buiten de VS beschikbaar komen. Denk aan bestemmingen in Centraal-Amerika en de Cariben. Deze codeshare routes zijn echter nog in afwachting van goedkeuring van de relevante overheidsinstanties.

Qatar Airways blijft ondanks Coronavirus vliegen en zet A380 meer in
A350-1000 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

American Airlines

Qatar Airways en American Airlines kijken momenteel naar meer manieren om te samen te werken. Zo willen beide maatschappen de verbindingen tussen de VS en Qatar intensiveren. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Ook op operationeel gebied zal meer samenwerking nodig zijn. De airlines gaan dus niet alleen elkaars vluchten verkopen. Dat zou in de praktijk kunnen betekenen dat op het gebied van grondafhandeling en gate crew de handen ineen geslagen worden.

Tot 2017 werkte Qatar Airways al samen met American Airlines. Daar werd toen vanuit Amerikaanse zijde abrupt een einde aan gemaakt omdat Qatar beschuldigd werd van oneerlijke handelspraktijken. Beide airlines verklaarden een tijd geleden dat die beschuldigingen nu uit de lucht zijn. Daarom kan de samenwerking weer opgepakt worden. Wat er precies voor heeft gezorgd dat beide partijen het hebben bijgelegd is niet bekendgemaakt. Vorig jaar dreigde Qatar nog uit Oneworld te stappen wegens deze beschuldigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *