Star Alliance bestaat 25 jaar en wil creditcard lanceren2 min leestijd

Bron: Star Alliance

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Star Alliance bestaat dit jaar 25 jaar en dit werd afgelopen zaterdag 14 mei uitgebreid gevierd. Ook wil de alliantie een creditcard lanceren.

Star Alliance bestaat 25 jaar

Star Alliance werd in 1997 opgericht door vijf maatschappijen: Lufthansa, United Airlines, SAS, Air Canada en Thai Airways. Twee jaar later traden Air New Zealand en All Nippon Airways (ANA) toe. Met een leeftijd van 25 jaar is het de eerste luchtvaartalliantie wereldwijd. In de jaren erna volgden de twee andere allianties Oneworld en SkyTeam. Inmiddels is het aantal leden van Star Alliance gegroeid tot maar liefst 26 en hiermee is het ook direct de grootste alliantie van alle drie.

Star Alliance

Het laatste lid trad op 3 juli 2014 toe. Dit was Air India met als voornaamste reden dat er in die regio vrijwel helemaal geen Star Alliance maatschappijen aanwezig waren op dat moment. Ook op dit moment is het aantal Star Alliance leden in het Indisch subcontinent en het Midden-Oosten niet groot. Inmiddels heeft de alliantie een nieuwe slogan gelanceerd: Together, Better, Connected en wil zich in de toekomst met name gaan richten op innovatie, klantenservice, loyaliteit en technologie.

Star Alliance creditcard

Om het 25 jarig bestaan van Star Alliance te vieren en om verder in te spelen op connectiviteit wil de alliantie in de toekomst een eigen creditcard lanceren. Wat de exacte details hierover zijn en of deze ook beschikbaar komt op de Nederlandse markt is vooralsnog onbekend. De alliantie wil in ieder geval wel verder inspelen op het verbinden van wereldwijde markten. Als deze kaart er daadwerkelijk komt zou het ook direct de eerste creditcard van een luchtvaartalliantie zijn. Daarnaast betekent dit ook de komst van verdere concurrentie voor veel niet-Star Alliance maatschappijen.

SAS, Scandinavian Airlines, SAS Go Light
Wordt het in de toekomst mogelijk om miles te sparen en te besteden met een Star Alliance creditcard? (bron: flysas.com)

Een wereldwijde creditcard ontwikkelen is daarnaast trouwens niet eenvoudig vanwege de regelgeving in verschillende landen. De al bestaande samenwerking doormiddel van een alliantie kan daar wel bij helpen natuurlijk. Hopelijk volgen er in de nabije toekomst meer details.

Uitgelichte afbeelding: Star Alliance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *