Review: Ibis Orly Aéroport

Ibis, Accor, Orly, Parijs

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mijn verblijf in Parijs had ik een hotel nodig voor twee nachten. Ik had een retourvlucht met Transavia geboekt naar Parijs-Orly. De terugvlucht vertrok vroeg in de ochtend dus leek het mij een goed idee om een hotel te boeken bij de luchthaven van Orly. Bovendien had Accorhotels destijds een leuke promotie lopen waarbij ik een mooi aantal bonuspunten kon binnenhalen. Het Ibis Orly Aéroport was met € 75,- inclusief ontbijt mooi geprijsd voor een hotel in Parijs.

Locatie

Het hotel bevindt zich op 10 minuten loopafstand van de zuidelijke terminal van Parijs Orly. Er wordt een frequente shuttlebus aangeboden naar de luchthaven. Sinds een paar jaar heeft tram 7 bovendien ook een halte vlakbij het hotel zodat je snel in Parijs bent. Het Ibis Orly Aéroport ziet er vrij nieuw uit. Dit komt doordat het hotel een paar jaar geleden van locatie is veranderd, waardoor het oude gebouw is afgebroken.

Inchecken

Toen ik die avond bij de receptie aankwam, was het vrij druk. Toen ik aan de beurt was liet ik mijn paspoort en Platinum pasje zien waarna ik bij naam van harte welkom werd geheten in het hotel. De receptionist vertelde dat elke avond een dinerbuffet is in het restaurant. Dat had ik bij een Ibis hotel nog nooit meegemaakt. Meestal moet je à la carte bestellen in deze hotels. Nadat ik mijn pasje voor mijn kamer had ontvangen, nam ik de lift naar de vierde verdieping waar mijn kamer zich bevond.

Lobby, Ibis, Parijs, Orly
De lobby van het hotel

Kamer

De kamer was voorzien van het nieuwe Ibis meubilair, dus geen parketvloer maar donkergrijze vloerbedekking. Het tweepersoonsbed was voorzien van zacht beddengoed met een topper. Verder was er een wandtelevisie en een klein bureautje in de kamer aanwezig. In de hoek stond ook een kast waar ik een extra groot kussen aantrof. Ik ben erg te spreken over de nieuwe stijl van de Ibis hotels. Echter vind ik de kamer door de donkere wanden wel wat donker aandoen.

Bed, Ibis Orly Aéroport, Accor
Het bed

De badkamer was niet zo speciaal. Zoals in elk Ibis hotel was deze voorzien van een wastafel, een douche en handdoeken met shampoo. De douche had wel een goede waterdruk, maar veranderde helaas steeds van temperatuur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Over de wifi was ik niet zo tevreden. De verbinding was slecht en viel steeds weg. Ik heb hier de receptionist op aangesproken, maar deze kon hier niks tegen doen. Gelukkig kon ik wel gebruikmaken van een computer in de lobby om het een en ander te printen.

Restaurant

Zoals al eerder aangegeven, heeft het Ibis Orly Aéroort elke avond een dinerbuffet. Dit besloot ik de eerste avond meteen maar eens uit te proberen. Toen ik bij het restaurant aankwam stond er een lange rij te wachten om het restaurant binnen te komen. Na ongeveer 20 minuten gewachte te hebben, kon ik eindelijk ook aanschuiven. De serveerster vertelde dat ik de keuze had uit warm buffet, koud buffet en het dessertbuffet. Alle buffetten samen kosten € 27,-, wat een redelijke prijs is voor wat je krijgt. De alcoholische dranken zijn echter daar niet bij inbegrepen.

Ook het ontbijt vindt plaats in dit restaurant. Ik was erg te spreken over het aanbod van dit buffet. Naast de standaard croissants, warme broodjes met beleg en vers fruit met toetjes van Danone waren er ook pannenkoekjes te verkrijgen. De koffieautomaten met o.a. cappuccino en espresso werkten prima en werden regelmatig bijgevuld. Ook aan koude dranken was er geen gebrek. Heb je een vroege vlucht? Geen probleem! Het ontbijtbuffet wordt elke ochtend al vanaf 4 uur geserveerd.

Conclusie

Ik had zeker een aangenaam verblijf in het Ibis Orly Aéroport. € 75,- per nacht inclusief ontbijt is een redelijke prijs voor een hotel in of nabij Parijs. De service was uitstekend, de kamers zien er modern maar wat donker uit en ook het restaurant heeft een prima aanbod. Het is opvallend dat een Ibis hotel een volledig buffetbediening aanbiedt in het restaurant. Helaas werkte de wifi niet zo goed. Zoek je een goedkoop en comfortabel hotel nabij de luchthaven van Orly? Dan kan ik het Ibis Orly Aéroport zeker aanbevelen.

Overzicht

Publicatie Datum

22 September 2017

Voordelen

- Goede service
- Buffetbediening in restaurant
- Goed ontbijt

Nadelen

- Slechte wifi
- Douche veranderd van temperatuur

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Orly Aéroport is een perfecte keuze voor een hotel nabij de luchthaven van Parijs Orly. Het hotel heeft prima kamers en er is bovendien een goed restaurant aanwezig in het hotel.

3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *