Avid Hotels wordt nieuwe hotelketen bij IHG2 min leestijd

IHG Avid Hotels

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

IHG (International Hotel Group) heeft eerder deze week bevestigd dat Avid Hotels een nieuwe tak wordt binnen het concern. De positionering moet net onder het bekende Holiday Inn Express komen. De meest noodzakelijke zaken moeten goed geregeld zijn voor de reiziger en ook nog eens tegen een betaalbare prijs.
De nieuwe hotelketen heeft al een website met info: https://www.avidhotels.com/

Opening in 2019

Het is de bedoeling dat de nieuwe hotels via een franchise model worden opgezet. Volgens IHG zijn er inmiddels al 150 hoteleigenaren die interesse hebben getoond in dit nieuwe merk. Het is de bedoeling dat de bouw en inrichting in 2018 start en dat de eerste Avid hotels in 2019 hun deuren openen.

In het onderstaande filmpje een korte introductie:

Fresh – Frank – Fair

Met het motto ‘Fresh, Frank, Fair’ wil IHG aan reizigers laten weten dat Avid Hotels zijn ontworpen voor mensen die een hotel willen dat aan hun verwachtingen voldoet. De ‘basics’ zijn uitermate goed geregeld en de prijs moet gemiddeld zo’n €10-€15 onder het Holiday Inn Express merk liggen.

De kleur rood zal regelmatig terugkomen in het design aan de buitenzijde. Net als bij Holiday Inn Express zal het ontbijt gratis zijn, waarbij eenvoud, maar tegelijk hoge kwaliteit voorop staat.

Keith Barr, CEO van IHG:

“We built our Holiday Inn Express® brand into a hugely successful, leading midscale brand. Now, with the introduction of avid hotels, we’re set to add another one and extend IHG’s leadership position in this segment. With 14 million potential customers looking for the type of hospitality avid hotels will offer, this new hotel brand represents a significant growth opportunity for IHG and our family of owners.”

De kamers

De kamers zullen geluidsisolerend zijn met een werkplek en open opbergruimten. Verder zal er een systeem komen waarbij het eenvoudig zal zijn om je mobiele apparaten aan de televisie te kunnen koppelen. Ook de kleurelementen komen terug in het design.

IHG Avid Hotels

 

IHG Avid Hotels

IHG Avid Hotels

IHG Avid Hotels

IHG Avid Hotels

We zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat het eerste Avid Hotel zijn deuren opent. Het franchise proces is net begonnen, dus er is ook nog niets bekend over eventuele locaties. We houden het in de gaten!

(Foto credits: IHG)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *