Qatar Airways opent drie nieuwe lounges in Doha2 min leestijd

Qatar Airways lounge Doha

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft onlangs drie nieuwe lounges geopend op hun thuisbasis in Doha. De maatschappij wil hiermee de capaciteit vergroten en speelt natuurlijk in op het aankomende WK-voetbal dat eind dit jaar in Qatar wordt gehouden. De lounges zijn een uitbreiding op het al bestaande aanbod waaronder de Al Mourjan business class lounge en Al Safwa first class lounge vallen.

Qatar Airways opent drie nieuwe lounges

De drie nieuwe lounges zijn bedoeld voor Qatar Airways Privilege Club Silver, Gold en Platinum leden. Ook oneworld Sapphire en Emerald leden hebben toegang tot de nieuwe lounges. Op dit moment hebben Qatar Airways first class passagiers toegang tot de Al Safwa lounge terwijl de Al Mourjan lounge gericht is op business class passagiers van Qatar Airways. Oneworld Sapphire en Emerald leden moeten het tot op heden doen met de Oryx Lounge. Daar komt nu dus verandering in.

Qatar Airways
Qatar Airways opent drie nieuwe lounges op Doha. (Bron: Qatar Airways)

Oneworld Emerald leden hebben vanaf nu namelijk ook toegang tot de nieuwe Platinum South lounge. Deze bevindt zich bij de A-gates. De lounge heeft een capaciteit voor in totaal 140 personen en beschikt naast een restaurant en bar ook over douches. Ook Privilege Club Platinum leden hebben toegang tot deze lounge. Het maakt daarbij niet uit of je nu economy of business class vliegt. De Gold lounge is bedoeld voor Privilege Club Gold leden en oneworld Sapphire leden. Ook hierbij maakt het niet uit of je nu economy of business class vliegt. De lounge heeft een capaciteit van 85 passagiers en is net als de Platinum lounge ook gevestigd bij de A-gates. Ook deze lounge biedt verschillende faciliteiten waaronder een bar, restaurant en douches.

Qatar Airways lounge doha
De uitbreiding is vooral goed voor oneworld Sapphire en Emerald leden. (Bron: Qatar Airways)

De Silver lounge is bedoeld voor Privilege Club Silver leden maar helaas niet voor oneworld Ruby leden. Deze lounge bevindt zich bij de B-gates en heeft een capaciteit van 195 passagiers. De Silver lounge was al in maart 2022 geopend en beschikt naast de standaardfaciliteiten ook over een vergaderruimte.

Conclusie

Het is goed om te zien dat Qatar Airways meer lounges opent op Doha. De huidige lounges zijn echter groot genoeg maar deze zijn alleen bedoeld voor Privilege Club leden. De opening van de nieuwe lounges is dus niet alleen goed Privilege Club leden zelf maar vooral voor oneworld Sapphire en Emerald leden. Zij hebben nu toegang tot meerdere lounges. Met de komst van het WK-voetbal was het wel te verwachten dat Qatar Airways met zoiets zou komen. In Doha zelf wordt er daarnaast ook flink ingespeeld op het wereldkampioenschap. Een paar jaar geleden is er bijvoorbeeld een metronetwerk geopend wat ook de luchthaven met de belangrijkste plekken van de stad verbindt..

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *