Vernieuwingen bij Air France deze winterdienstregeling; bestemmingen en product3 min leestijd

A350-900 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind oktober gaat de winterdienstregeling 2022-2023 van start. Bij Air France komen er vijf nieuwe bestemmingen bij vanaf Parijs Charles de Gaulle en twee vanaf Parijs Orly. De luchtvaartmaatschappij start deze winter ook met de nieuwste business class aan boord van de B777-300ER.

Air France winterdienstregeling 2022-2023

Deze winterdienstregeling zal Air France naar 171 bestemmingen vliegen, waarvan 86 long-haul bestemmingen. Er zijn ook vijf nieuwe bestemmingen vanaf Paris-Charles de Gaulle: New York – Newark in de Verenigde Staten, Tromsø in Noorwegen, Kittilä in Finland, en Innsbruck en Salsburg in Oostenrijk.

In Noord-Amerika zijn er net zoals vorig jaar ook directe vluchten tussen Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) en Montreal (Canada). Deze vluchten worden uitgevoerd door een Airbus A320. De vluchten tussen Parijs en New York Newark worden vanaf 12 december uitgevoerd. Daarnaast zijn er zes dagelijkse vluchten naar New York JFK. De luchtvaartmaatschappij zal Dallas ook blijven aanvliegen deze winter.

Air France zal vanaf 30 oktober ook weer gaan vliegen naar Kaapstad. Deze bestemming werd geschrapt aan het begin van de Covid-19 crisis. Deze vluchten worden drie keer per week uitgevoerd met een B787-9 Dreamliner. Naast Kaapstad vliegt Air France ook zeven keer per week naar Johannesburg.

De vluchten tussen Parijs en Tokyo Haneda zijn ook hervat. Ook deze vluchten worden uitgevoerd met een B787-9 Dreamliner. De luchtvaartmaatschappij vliegt ook naar de andere luchthaven in Tokyo, namelijk Tokyo Narita. Naar beide luchthavens zijn vijf vluchten per week.

Medium- en korte afstandsbestemmingen

Vanaf 30 oktober gaat de nieuwe route tussen Parijs-Orly en Casablanca van start. Deze vluchten worden een keer per dag uitgevoerd met een A320. Ook start vanaf eind oktober een nieuwe route tussen Nice en London Heathrow. Deze route was normaliter alleen beschikbaar tijdens het zomerseizoen, maar zal nu elke maand uitgevoerd gaan worden.

Vorig jaar is de luchtvaartmaatschappij gestart met de route tussen Paris-Charles de Gaulle en Rovaniemi in Finland. Deze vluchten worden deze winter hervat vanaf 27 november. Dit zal deze winter ook een nieuwe bestemming zijn voor KLM.

Tevens zijn er vanaf 10 december nieuwe vluchten naar Tromsø in Noorwegen, Kittilä in Finland, en Innsbruck en Salsburg in Oostenrijk. De zomerroutes tussen Parijs Orly en Tunis, Marseille en Algiers, Toulouse en Algiers en Toulouse en Oran worden deze winter ook aangeboden.

Nieuwste business class ook van start

De luchtvaartmaatschappij start deze winter ook met de nieuwste business class. Deze stoelen worden in twaalf B777-300ER toestellen geïnstalleerd. De stoelen in de nieuwe cabine zijn gemaakt door Safran Seats. Passagiers kunnen gebruik maken van een 17.3 inch 4K scherm, met betere beeldkwaliteit dan in de huidige stoelen. Het is ook mogelijk om je eigen Bluetooth headset verbinden met het inflight entertainmentsysteem. Apparaten zijn op te laden via een stopcontact, USB-A en/of USB-C aansluiting.

Het eerste toestel dat de nieuwe cabine krijgt is de F-GZNK. In het toestel staan straks 48 Business class stoelen, 48 Premium economy stoelen en 273 Economy Class stoelen. De Premium economy stoel is vergelijkbaar met de huidige stoelen in de A350. Ook passagiers in Premium economy en Economy Class kunnen gebruik maken van hun eigen Bluetooth headset in combinatie met een 13.3 inch 4K scherm.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)
Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *