Air France komt met nieuwe Business Class in Boeing 7773 min leestijd

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Franse nationale carrier Air France maakt vandaag bekend een nieuwe Business Class cabine te gaan installeren op de Boeing 777. De nieuwe full flat seat krijg directe toegang tot het gangpad en ultieme privacy omdat elke stoel volledig afgesloten kan worden met een eigen deur. De nieuwe cabine moet deze herfst al beschikbaar zijn op geselecteerde routes.

Nieuwe Business Class op Boeing 777-300

Air France voorziet twaalf Boeing 777-300 vliegtuigen van een nieuwe Business Class cabine. De stoelen worden in Frankrijk gemaakt door de firma Safran Seats. De nieuwe cabine biedt passagiers een full flat stoel en directe toegang tot het gangpad. Dit laatste zorgt ervoor dat reizigers een ongestoorde reis hebben, ook als de passagier naast hen bijvoorbeeld naar het toilet moet. Een andere opvallende ontwikkeling is de toevoeging van een schuifdeur bij elke stoel, naast een schuifpaneel tussen de twee stoelen in het midden van de cabine. Hierdoor kan de stoel volledig ‘afgesloten’ worden van de andere passagiers, wat vooral tot een groter gevoel van privacy moet leiden. Airlines als Qatar Airways en het Amerikaanse Delta bieden dit al langer.

De stoel is voorzien van een 17,3 inch 4K scherm voor inflight entertainment. Het anti-glare scherm moet een betere kwaliteit beeld bieden dan de huidige generatie. De mogelijkheid tot Bluetooth verbinding met een eigen draadloze headset is ook een handige vernieuwing. De nieuwe Business Class stoel beschikt volgens Air France over meerdere stopcontacten en zowel USB-A als -C aansluitingen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De introductie van de nieuwe stoelen is goed nieuws voor Air France passagiers. Sommige Business Class stoelen van de Franse airline zijn namelijk al erg verouderd. Ze kunnen bijvoorbeeld niet volledig plat. Met de installatie van de nieuwe cabine wil Air France en flinke en broodnodige upgrade geven aan haar Business Class product. Tegen het einde van volgend jaar moeten alle long haul Business Class stoelen volledig plat kunnen tegenover bijna 90% op dit moment, aldus Air France.

Naar verluidt zou KLM de 777s ook van een nieuwe World Business Class willen voorzien. Voor welke stoel KLM gaat is echter nog niet bekend. Maar het het is goed mogelijk dat KLM Air France zal volgen.

Van Parijs naar New York in de nieuwe Business Class

Air France zal de komende periode de nieuwe cabine gaan installeren op twaalf Boeing 777-300 vliegtuigen. De toestellen met de nieuwe Business Class gaan vanaf september 2022 in de dienstregeling. Het eerste toestel genaamd ‘Fontainebleau’ (registratie: F-GZNK) krijgt 48 nieuwe Business stoelen en zal deze herfst al gaan vliegen op de route Parijs-Charles de Gaulle (CDG) – New York (JFK). Naast de nieuwe Business Class cabine krijgen de 777-300 vliegtuigen ook de nieuwste Premium Economy (48) en Economy stoelen (273). De Premium Economy stoel is van hetzelfde comfort als die aan boord van de Airbus A350. In zowel Premium Economy als Economy beschikken passagiers over een 13,3 inch 4K inflight entertainment scherm dat ook voorzien is van een Bluetooth optie.

Air France beschikt over 62 Boeing 777 toestellen, waarvan 42 kisten in de -300 variant. De indeling van een Boeing 777-300 van Air France kent drie configuraties. Een variant beschikt over First Class, genaamd La Première en natuurlijk Business Class, Premium Economy en Economy. De andere twee varianten bieden alleen Business Class, Premium Economy en reguliere Economy in verschillende configuraties.

https://twitter.com/flight_report/status/1524085176086798338

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *