PLAY voegt acht nieuwe bestemmingen toe, waaronder Brussel2 min leestijd

Crew uniform van het IJslandse Play (Bron: Play)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De IJslandse low cost carrier PLAY timmert flink aan de weg. De prijsstunter vervoerde in april 50% meer passagiers dan de maand ervoor. Diezelfde maand werd ook de eerste vlucht naar de Verenigde Staten uitgevoerd. Als klap op de vuurpijl voegt PLAY acht nieuwe bestemmingen toe vanuit Reykjavik, waaronder Brussel.

Groei passagiers en eerste trans-Atlantische vlucht

Afgelopen maand vervoerde PLAY bijna 24.000 passagiers, een stijging van 55% ten opzichte van de maand ervoor. Ook de loadfactor nam toe met bijna 10%. Ruim 90% van de vluchten vertrok op tijd en kwam ook op tijd aan op de bestemming.

Vanaf het begin had PLAY de ambitie om naast Europese verbindingen ook trans-Atlantische vluchten aan te bieden. Noord-Amerika kwam daarmee als eerste in zicht. Op woensdag 20 april 2022 voerde de airline de eerste vlucht uit van Reykjavik naar Baltimore/Washington DC (BWI). PLAY zet daarmee IJsland als hub voor trans-Atlantisch verkeer weer op de kaart na het wegvallen van Norwegian op long haul.

Acht nieuwe bestemmingen

PLAY laat het echter niet bij de het huidige netwerk zitten. De low cost carrier voegt de komende periode namelijk acht nieuwe bestemmingen toe. Nog deze maand, vanaf dinsdag 24 mei 2022, starten de vluchten van Reykjavik naar Brussel. Daar komen Lissabon in Portugal en Stavanger en Trondheim in Noorwegen bij. Voor de zonaanbidders is er het Spaanse Malaga. En het Tsjechische Praag is er sinds vorige week al voor een mooie stedentrip. Tot slot komen daar nog Gotenburg on Zweden en Boston in de VS bij. In totaal brengt dat het netwerk van PLAY op 25 bestemmingen in 2022. PLAY kwam tot begin dit jaar ook naar Amsterdam, maar door het ontbreken van gunstige slots zou de airline de verbinding met Schiphol hebben opgegeven.

Tickets zijn te boeken via de website van PLAY of een boekingsplatform als Momondo of Google Flights.

Airbus A321neo in PLAY livery (Bron: PLAY)

Low cost

Het concept van PLAY is vergelijkbaar als Norwegian. Je betaalt voor de kale fare zonder extra’s. Stoelselectie, bagage en eten en drinken is mogelijk tegen bijbetaling. Zo betaal je voor een carry-on-bag en priority boarding tussen de 23 en 32 euro per persoon per vlucht. Een kostenoverzicht van de toeslagen kun je hier bekijken. Het menu aan boord kun je hier bekijken.

Airbus-only vloot

PLAY beschikt op het moment over vijf toestellen. Twee Airbus A320neo vliegtuigen worden voornamelijk ingezet op Europese routes. De Airbus A321neo vliegt ook naar Noord-Amerika. De A320 biedt 174 Economy plaatsen, terwijl de A321 192 Economy plekken biedt. Later moet hier nog de Airbus A321LR bij komen, met plaats voor 220 passagiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *