Nieuwe Flying Blue American Express kaarthouders krijgen tijdelijk extra XP cadeau3 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express komt met een mooie aanbieding voor de Flying Blue creditcards. Nieuwe kaarthouders krijgen namelijk extra XP cadeau bij aanmelding voor een American Express Flying Blue kaart. De tijdelijke bonus loopt op tot 30 XP. Bovendien krijg je tot 40.000 bonus miles bij een nieuwe kaart. De extra XP kunnen natuurlijk mooi van pas komen voor een hogere status bij Flying Blue.

Flying Blue American Express kaarten

American Express biedt naast de reguliere eigen kaarten ook een co-branded lijn creditcards. Deze worden in Nederland in samenwerking met Flying Blue aangeboden. Flying Blue is het loyalty programma van KLM, Air France, Transavia, Air Calin, Kenya Airways en TAROM. In andere landen biedt American Express ook co-branded kaarten aan, bijvoorbeeld met loyaliteitsprogramma Miles & More van o.a. Lufthansa en Avios van o.a. British Airways.

Er zijn vier verschillen American Express Flying Blue kaarten (Bron: American Express)
Er zijn vier verschillende American Express Flying Blue kaarten (Bron: American Express)

De Flying Blue creditcards van Amex zijn verkrijgbaar is vier varianten. De Entry Card is de instapkaart. Daarna volgt, met oplopende jaarlijkse kosten, Silver, Gold en Platinum. De creditcards zijn vooral interessant omdat er regelmatig leuke sign-up bonussen te verdienen zijn voor nieuwe kaarthouders. Bovendien krijg je vanaf de Silver Card extra XP die je weer een niveau verder kunnen helpen bij Flying Blue. De American Express Flying Blue Platinum Card heeft het voordeel dat je gebruikt kun maken van Platinum for Two. Alle voordelen van de verschillende kaarten kun je nalezen op de website van American Express.

Tijdelijk extra XP cadeau

Met de huidige promotie krijg je tot 30 XP cadeau bij de aanvraag van een nieuwe kaart. Je krijgt ook bonus miles! De Silver kaart levert 10 extra XP op, de Gold Card 20 XP en de Platinum Card 30 XP. Je krijgt daarnaast respectievelijk 20.000, 25.000 of 40.000 bonus miles. De Silver Card is tijdelijk het eerste jaar gratis, daarna betaal je € 75 per jaar. De Gold Card is nu het eerste jaar verkrijgbaar met 50% korting. De normale jaarbijdrage is € 170. De Amex Flying Blue Platinum Card is nu ook het eerste jaar met 50% korting te krijgen, normaal kost de kaart € 600 per jaar. De Flying Blue American Express Entry Card levert geen XP op, maar je krijgt wel 2.500 bonus miles. Je jaarbijdrage is dan ook maar € 35.

Met de extra XP promotie is Flying Blue Gold wellicht binnen handbereik (Bron: Flying Blue / KLM)
Met de extra XP promotie is Flying Blue Gold wellicht binnen handbereik (Bron: Flying Blue / KLM)

Minimaal € 3.000 uitgeven

Om in aanmerking te komen voor deze promotie dien je wel in de eerste drie maanden € 3.000 uit te geven met de kaart. Dat is een aardig bedrag, haal je die grens niet dan krijg je ook de extra XP en bonusmiles niet. Op de website van de creditcardmaatschappij valt ook te lezen dat de bonus miles alleen gelden voor nieuwe klanten of oude klanten die langer dan 12 maanden niet in het bezit zijn geweest van een kaart van American Express. Het lijkt er dus op dat je binnen die periode wel de extra XP krijgt. De actie duurt overigens tot en met 30 juni 2022. De extra XP worden volgens American Express uiterlijk in oktober bijgeschreven. 

Ondanks de hoge uitgavevereiste is de extra Flying Blue XP actie een mooie aanbieding van American Express. Het is voor Nederland een bijzonder promo die je niet vaak voorbij ziet komen. Het is dus zeker een extra reden om een kaart aan te schaffen als je de XP kunt gebruiken. Meer over de kaarten en deze promotie lees je op de website van American Express.

Bron omslagfoto: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *