Air France zet in op gezondere en duurzamere maaltijden2 min leestijd

Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de aankondiging van een nieuwe Business Class cabine op de Boeing 777-300 komt Air France met nog een nieuw initiatief. De Franse nationale carrier wil namelijk gezondere en duurzamere maaltijden gaan introduceren in alle reisklassen. Ook moeten alle gebruikte ingrediënten uit Frankrijk komen.

Franse ingrediënten

De kwaliteit van de maaltijdservice aan boord heeft grote invloed op de klantervaring. Een smakeloze pasta of een taai stuk vlees, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Helaas is dat echter geen uitzondering bij sommige maatschappijen. Op alle long haul vluchten wil Air France in ieder geval een goede maaltijd aan kunnen bieden, ongedacht de reisklasse. Dat betekent bijvoorbeeld dat de gerechten minimaal een Nutri-Score van A of B moeten hebben.

De maaltijden in Business Class zijn allemaal samengeteld door Franse Michelin chefs. Steeds meer komt daar naast vlees, gevogelte en vis ook een vegetarisch alternatief op het menu. In Premium Economy en Economy kun je uiteraard ook een verantwoorde maaltijd verwachten. Air France focust daar in eerste instantie op een voedzame maaltijden middels een Nutri-Score van A of B. KLM heeft overigens een vergelijkbare strategie.

Nog dit jaar zullen alle vluchten die vanuit Parijs vertrekken enkel nog gebruikmaken van maaltijden met ingrediënten uit Frankrijk. Het gaat om vlees, zuivel, en eieren met Franse origine. Daar komt nog het gebruik van vis uit duurzamere kwekerijen bij. Ook de vegetarische optie, die standaard aan boord meegaat, wordt in Frankrijk bereid met Franse ingrediënten. Babyvoeding en maaltijden voor kinderen zullen volledig biologisch zijn.

Meer over de maaltijden bij Air France lees je op deze website.

Air France zet hoog in op de maaltijdservice (Bron: Air France)

Voedselverspilling en afval verminderen

Om voedselverspilling tegen te gaan wil Air France de Business Class passagiers de mogelijkheid geven hun maaltijden voorafgaand aan de vlucht door te geven. Er hoeven dan minder maaltijden mee aan boord. Dat scheelt voedselafval van de overgebleven maaltijden en natuurlijk gewicht. Bovendien heeft de passagier de garantie dat de gekozen optie aan boord beschikbaar is.

Alle plastics die Air France gebruikt zullen vervangen worden door bio-based plastics. Begin volgend jaar moet ook 90% van de single-use plastics verbannen zijn bij de Franse carrier. Dat betekent dat bestek, trays, borden en ook de amenity kit steeds vaker van duurzamere materialen vervaardigd zijn.

KLM selecteerde eerder ook al enkele nieuwe materialen voor onder meer het bestek in Europe Business Class en de amenity kit in World Business Class. Die keuze kon helaas niet alle klanten bekoren. Het houten bestek zou toch wat minder fijn ‘eten’ dan plastic of normaal bestek.

Meer over de ambities en acties die Air France neemt in het kader van duurzaamheid lees je hier.

Bron afbeeldingen: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *