Air France komt met nieuw menu in Business en First2 min leestijd

Air France Best Seat Guide - La Premiere

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In aanloop naar de zomer komt Air France een nieuw menu in de Business Class en First Class cabine. De Franse nationale airline heeft drie sterrenchefs samengebracht om premium passagiers op zowel medium als long haul vluchten te voorzien van verrassende maaltijden. De vernieuwde service is vanaf deze maand beschikbaar op Air France vluchten van en naar Parijs. Vorig jaar investeerde Air France ook al in de La Première Lounge in Parijs.

Business Class

Als je Business Class vliegt mag je een goede maaltijd en bijpassende dranken verwachten. Airlines vernieuwen regelmatig het menu aan boord om frequente reizigers te blijven verrassen. Deze keer heeft Air France een aantal nieuwe menukeuzes ontwikkeld voor Business Class passagiers. Sterrenchef François Adamski nam het menu op medium haul vluchten onder de loep en Régis Marcon deed hetzelfde voor long haul.

Op medium haul Business Class vluchten serveert Air France vanaf nu onder meer gebakken garnalen met plakjes Charolais-rundvlees en zalm met basilicum. Maar ook een heerlijk rijstgerecht met gepocheerd ei.

Op long haul Business Class vluchten heeft Air France in samenwerking met Régis Marcon acht nieuwe gerechten geïntroduceerd. Denk bijvoorbeeld aan lasagna van eend met zwarte bessen-saus. Of wat dacht je van zalm uit de oven met een jus van sherry?

First Class

In La Première, de First Class cabine van Air France, moeten de maaltijden natuurlijk helemaal van topkwaliteit zijn. Net als in Business Class kunnen passagiers in First Class ook nieuwe menukeuzes aan boord verwachten. De nieuwe gerechten moeten volgens chef Anne-Sophie Pic goed bij het seizoen passen. En Pic kan het weten, want zij verdiende met een van haar acht restaurants een indrukwekkende drie Michelin sterren.

Denk bij het nieuwe First Class menu bijvoorbeeld aan opgerolde tong à la plancha of ravioli met gerookte geitenkaas. Mocht dit niet in de smaak vallen is er ook nog keuze uit een exclusieve ossenhaas gerookt op koffiebonen.

Volgens de Franse carrier zijn alle ingrediënten, zowel in Business als First Class, op duurzame wijze geproduceerd. Ze komen ook zoveel mogelijk uit Frankrijk. Alle actuele informatie over het menu van Air France lees je hier.

Eind vorig jaar verbeterde Air France nog de service in de La Première Lounge op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle. First Class passagiers kunnen nu namelijk ook een spa-behandeling ondergaan in de lounge.

Foto’s: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *