Dit zijn de huidige Air France La Première bestemmingen3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het staat op de bucket list van elke vliegfanaat: een vlucht in First Class. Bij Air France is dat het vermaarde La Première. Deze First Class cabine van Air France biedt heel wat luxe en comfort. Maar ook de service is uitmuntend. En niet alleen aan boord, het begint al op de luchthaven. Maar naar welke bestemmingen kun je in La Première vliegen?

La Première cabine

Bij een First Class cabine mag je heel wat verwachten. Het is immers de meeste exclusieve cabine die beschikbaar is aan boord. Heel bekend zijn natuurlijk de First Class cabines van bijvoorbeeld Emirates en Etihad. Maar ook Air France wil zo’n super exclusieve ervaring aan haar passagiers bieden. Aan de passagiers het kunnen en willen betalen natuurlijk.

De cabine beschikt slechts over vier individuen ‘suites’ voorin het toestel. Als je La Première vliegt moet je de Franse elegantie en haute couture ervaren, met het hoogste niveau van privacy aan boord. Zo zijn de wanden en hoofdsteun voorzien van een hoge kwaliteit leer. En de opbergvakken zijn afgewerkt met suede.

De service aan boord is natuurlijk ook niet onbelangrijk. De crew krijgt speciale training om het hoogste service niveau te kunnen bieden. De maaltijden moeten van Michelin kwaliteit zijn. Zo kun je onder meer kaviaar, foie gras en champagne verwachten.

Aan boord kun je uiteraard heerlijk slapen. De ‘stoel’ kan omgetoverd worden in een bed van meer dan 2 meter lang. En een filmpje kijken voor het slapen gaan is ook geen probleem met het 24 inch inflight entertainment systeem.

Deze diashow vereist JavaScript.

La Première Lounge

En als dat nog niet genoeg is. Er is ook een La Première Lounge op de luchthaven van Parijs. Deze is enkel toegankelijk voor reizigers in deze reisklasse. First Class reizigers ervaren hier een stuk meer privacy dan in bijvoorbeeld de Business Class lounges. Bovendien is het eten en drinken van een hogere kwaliteit, wat je natuurlijk ook mag verwachten als je First Class vliegt. Hier lees je meer over de lounge

Air France La Premiere lounge

Toestellen

De La Première cabine is niet in alle toestellen van Air France terug te vinden. Zo biedt de nieuwe Airbus A350 bijvoorbeeld ‘alleen’ Business Class, Premium Economy en Economy. Op medium haul is er eigenlijk enkel de (Europese) Business Class en Economy.  Alleen de Boeing 777-300 beschikt op het moment over First Class. Alhoewel er geruchten gaan dat de A350 op termijn ook First Class krijgt.

Boeing 777-300ER van Air France
Boeing 777-300ER van Air France

Bestemmingen

De First Class cabine is niet altijd beschikbaar. Simpelweg omdat Air France niet op alle verre bestemmingen met de Boeing 777-300 vliegt. Maar waar je kun je La Première wel verwachten? Hieronder een overzicht met vertrekt uit Parijs Charles de Gaulle.

 • New York
 • San Francisco
 • Dubai
 • Hong Kong
 • Miami
 • Johannesburg
 • Los Angeles
 • Mexico Stad
 • Seoul
 • Shanghai (stop in Seoul)
 • Singapore (momenteel niet beschikbaar)
 • Tokyo (momenteel niet beschikbaar)
 • Beijing (momenteel niet beschikbaar)

Flying Blue

Het is algemeen bekend dat premium passagiers meer mogen verwachten van de kwaliteit en ervaring aan boord en op de luchthaven. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het frequent flyer programma. In het geval van Air France is dat Flying Blue.

Indien je een reis maakt in La Première wordt je op twee manieren beloond. Enerzijds krijg je Miles op basis van de ticketprijs. Het aantal Miles dat je krijgt zal dus naar gelang de ticketprijs oplopen. Voor La Première dus best een aantal want voor een retour Parijs – New York betaal je al snel € 10.000.  Hiervoor krijg je tot 40.000 miles, afhankelijk van je deelnemersniveau. Qua XP wordt je wel extra beloond. Je krijgt namelijk 50 XP per vlucht. Terwijl Business 30 XP, Premium Economy 20XP en Economy 10XP oplevert. Tijdelijk krijg je overigens dubbele XP.

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “Zo kun je onder meer kaviaar, foie gras en champagne Vereecken.”

  Spannend, maar hoe Vereeck je eigenlijk champagne, foie gras en kaviaar? Met vork en mes? Een rietje? Zeis? Hakbijl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *