Dit is het nieuwe sterrenmenu in La Première van Air France2 min leestijd

Nieuwe bestemming en gerechten in La Première Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Normaliter komen airlines regelmatig met een nieuw menu aan bood, mede om frequente reizigers te blijven bekoren. Tijdens de pandemie is dat begrijpelijkerwijs op een lager pitje komen te staan. Air France vond het echter weer tijd voor een nieuw menu in haar First Class cabine La Première. Deze keer zocht de Franse airline daarvoor de samenwerking met sterrenchef Arnaud Donckele.

La Première – First Class bij Air France

De meeste exclusieve manier van reizen per vliegtuig is natuurlijk First Class. Dit zal bij vele frequente reizigers tot de verbeelding spreken. Of je nu zakelijk of privé in deze cabine reist, je wordt volledig in de watten gelegd met de beste faciliteiten en service, zowel op de luchthaven als in de lucht. Vlieg je La Première bij Air France dan wordt je bijvoorbeeld tijdens de gehele reis persoonlijk begeleid en er is een speciale La Première lounge in Parijs die enkel toegankelijk is voor First Class reizigers.

Klinkt heel leuk allemaal, maar er hangt ook wel een prijskaartje aan natuurlijk. Ter illustratie: een vlucht van Parijs naar New York in La Première kost al snel ten minste € 6.000. Dit levert je echter wel tot 100XP op (en momenteel zelfs tot 200XP) én flink wat Flying Blue miles. Je vliegt dan met de Boeing 777-300. 

Nieuwe bestemming en gerechten in La Première Air France
De First Class cabine bij Air France heet La Première (Bron: Air France)

Nieuw sterrenmenu

Deze keer vertrouwde Air France de samenstelling van het menu in haar meest exclusieve cabine volledige toe aan sterrenchef Arnaud Donckele. De chef is bekend van restaurants Cheval Blanc in St-Tropez en Paris. In samenwerking met Servair Culinary Studio heeft de chef een appetizer, voorgerecht en zeven hoofdgerechten ontworpen. Daarbij is er keuze uit vegetarisch, vlees en vis, onder andere geïnspireerd op de keuken uit de Provence. Het menu is beschikbaar vanaf deze maand tot uiterlijk oktober 2021. 

Een greep uit de smaken en gerechten die je kunt verwachten: 

  • Kaviaar met anijs,
  • Geroosterde langoustine met kastanje honing en rozemarijn,
  • Quinoa met tabbouleh van groenten,
  • Gerookte ravioli van buratta, gekruid met mendiant salé,
  • Kabbeljauw, Jean GIONO stijl, met kruidige bouillon,
  • Gegrilde lamsfilé met groenten en verse salade,
  • Gepocheerd gevogelte in artisjok basilicum bouillon met pesto en gegratineerde macaroni.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *