China stopt met quarantaine voor internationale reizigers2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

China gaat vanaf 8 januari 2023 stoppen met de quarantaineverplichting voor internationale reizigers. Het blijft nog wel noodzakelijk om voor vertrek een negatieve PCR-test te hebben.

China stopt met quarantaine en andere maatregelen

Op dit moment moeten internationale reizigers nog in quarantaine als zij naar China reizen. De overheid heeft bekend gemaakt dat het Coronavirus naar de zogenoemde B-categorie gaat, waardoor er minder maatregelen noodzakelijk zijn.

Vanaf 8 januari 2023 moet je nog wel een negatieve PCR-test kunnen overleggen die maximaal 48 uur oud is voor vertrek. Deze PCR-test kun je op diverse locaties in Nederland af laten nemen. Voorheen was het noodzakelijk om de negatieve test vooraf te registreren, maar dat is met de versoepelingen ook niet meer nodig. Het volstaat om de negatieve testuitslag voor de vlucht bij het inchecken te tonen.

Bij aankomst in het land is het niet meer noodzakelijk om in quarantaine te gaan. Er zal ook geen test bij aankomst meer nodig zijn. Alle inreisregels en voorwaarden kun je vinden op de website van de Chinese overheid. Het laatste reisadvies van de Nederlandse overheid kun je vinden op Nederland Wereldwijd. Op dit moment is dit nog geel, maar dit kan natuurlijk nog wijzigen door de aangekondigde versoepelingen van de Chinese overheid.

reisadvies_china-vasteland_15-12-2022

China Southern start nieuwe route & KLM naar drie Chinese bestemmingen

Op dit moment beperkt China het aantal inkomende internationale vluchten nog. Deze beperking zal vanaf januari ook opgeheven worden. Luchtvaartmaatschappij China Southern start in januari ook met een nieuwe route tussen Amsterdam Schiphol Airport en Shenzhen. De luchtvaartmaatschappij zal twee keer per week vliegen op deze route met een Airbus A330.

Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt ook een aantal keer per week naar diverse Chinese steden. Deze vluchten worden uitgevoerd met een tussenstop in Seoul, Zuid-Korea. KLM vliegt naar Shanghai en Hangzhou. Het is op dit moment niet duidelijk of en wanneer de luchtvaartmaatschappij weer start met directe vluchten naar China.

KLM Dreamliner B787

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *