Qatar Airways verlengt nogmaals geldigheid elitestatus2 min leestijd

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Privilege Club, het loyalty programma van Qatar Airways, heeft eerder deze week laten weten de geldigheid van de elitestatus te verlengen t/m 31 maart 2023. Begin dit jaar verlengde het programma deze statussen t/m 31 december 2022.

Qatar Airways verlengt status

De verlenging heeft in tegenstelling tot voorgaande keren niets te maken met de pandemie. Het is volgens Qatar Airways een kerstcadeau. Je kunt de geldigheid van je elitestatus checken op de website van Qatar Airways of in de app. Ook kun je daar een digitale of fysieke kaart aanvragen. Als je elitestatus ondertussen al vervallen was is deze nu geldig tot 31 maart 2023. Dit geldt ook voor accounts die door middel van de status match in mei 2020 geüpgraded zijn. Aanvankelijk was je status 12 maanden lang geldig nadat deze is gematcht.

Qatar Airways Business Class Suites B787-9 ©QatarAirways
Qatar Airways Privilege Club heeft de geldigheid van de elitestatus weer met drie maanden verlengd. (bron: Qatar Airways)

Dat Qatar Airways deze keer weer met een verlenging komt is best bijzonder. Ook opvallend is dat dit voor slechts drie maanden is en niet voor een heel jaar. In de e-mail laat Qatar Airways echter ook weten dat er binnenkort een aantal wijzigingen worden doorgevoerd binnen Privilege Club. Wat deze wijzigingen precies inhouden is op dit moment nog niet bekend. Het programma stapte eerder over op Avios. Op dit moment is er wereldwijd een trend gaande dat programma’s overstappen op dynamische awards. Dit betekent dat het aantal benodigde Avios afhangt van de ticketprijs die op dat moment wordt gevraagd. Het is op dit moment nog onduidelijk of ook Qatar Airways Privilege Club hierop over zal gaan.

Conclusie

In tegenstelling tot andere programma’s heeft Qatar Airways Privilege Club de geldigheid van elitestatus weer met drie maanden verlengd. Deze is nu geldig tot 31 maart 2023 en dit geldt ook voor degenenen die in mei 2020 een status match hebben aangevraagd. Het is nu afwachten wat de aankomende wijzigingen precies inhouden.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *