Qatar Airways Privilege Club stapt over naar Avios2 min leestijd

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways Privilege Club heeft besloten om te stoppen met Qmiles en in plaats daarvan over te stappen naar Avios. Dit zijn dezelfde soort miles die o.a. ook British Airways en Iberia gebruiken. In dit artikel kun je meer lezen over hoe Privilege Club op dit moment werkt.

Qatar Airways stopt met Qmiles

Het is de bedoeling dat Qatar Airways vanaf eind maart overstapt naar avios. Vanaf dan zullen Qmiles in je account automatisch worden omgezet naar Avios met een 1:1 ratio. Vanaf dan zou het ook mogelijk moeten zijn om Avios van Qatar Airways over te zetten naar andere accounts zoals British Airways. Avios is het soort miles dat IAG gebruikt. Zo maken British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling hier al gebruik van.

Qatar Airways, A350
Qatar Airways stapt over naar Avios. (foto: eigen werk)

Verder blijven de vereisten voor het verdienen van elite status vooralsnog ongewijzigd. Ook de mogelijkheden van het besteden van Avios binnen de Privilege Club blijven ongewijzigd. Zoals het er nu naar uitziet zal Qatar Airways ook niet overstappen op een distance based awardtabel zoals bij de Executive Club van British Airways.

Waarom Avios?

Je zou je kunnen afvragen waarom Qatar Airways overstapt naar Avios. Volgens OMAAT heeft dit o.a. te maken met het belang van Qatar Airways in IAG. Door dezelfde soort miles aan te houden is er meer connectie tussen alle maatschappijen.

Qatar Airways heeft een belang van 20% in IAG. (bron: British Airways)

Daarnaast is het voor Qatar Airways ook een stuk eenvoudiger om gebruik te maken van hetzelfde soort miles in plaats van door samen te werken met andere loyaliteitsprogramma’s. Tenslotte wordt de bekendheid van Avios een stuk groter.

Nog geen account bij Privilege Club?

Indien je trouwens op dit moment nog geen account bij de Privilege Club, kun je je hier aanmelden. Je krijgt dan gelijk 2.000 miles bijgeschreven als welkomstbonus. Vervolgens kun je nog tot wel 5.000 bonusmiles verdienen na het maken van je eerste vlucht.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *