Air Canada hervat volgende week vluchten naar Schiphol1 min leestijd

Boeing 787-9 Dreamliner van Air Canada boven de Rocky Mountains (Bron: Air Canada)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het heeft even geduurd, maar Air Canada gaat vanaf volgende week weer passagiersvluchten uitvoeren tussen Toronto en Schiphol. De Canadese maatschappij was namelijk van plan om al vanaf december deze lijndienst te hervatten. De okikronvariant gooide echter roet in het eten.

Air Canada weer op Schiphol

Air Canada was de laatste jaren alleen actief op Schiphol voor vrachtverkeer. Nu de omikronvariant blijkt mee te vallen heeft de maatschappij besloten om de lijndienst tussen Amsterdam en Toronto alsnog te hervatten. Vanaf volgende week is de maatschappij weer te zien op Schiphol. Naast de route naar Amsterdam is Air Canada vanaf volgende week ook van plan om op o.a. Parijs en Tel Aviv te vliegen. Vanaf eind maart wil de maatschappij haar netwerk vanuit Toronto en Montreal nog verder gaan uitbreiden.

De Economy cabine aan boord van de Boeing 787 Dreamliner van Air Canada (Bron: Air Canada)
Air Canada vliegt vanaf 2 maart weer tussen Toronto en Schiphol. (Bron: Air Canada)

In eerste instantie zal Air Canada vanaf 2 maart a.s. 3 keer per week op Schiphol gaan vliegen en dit zal gebeuren met een Boeing 787 Dreamliner. In dit toestel is plaats voor in totaal 298 zitplaatsen, waarvan 30 in business class, 21 in premium economy en 241 in economy. Naargelang het zomerseizoen start zal er weer dagelijks gevolgen worden tussen Schiphol en Toronto.

Reisadvies

Ook over het reisadvies voor Canada is er goed nieuws. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sinds kort code groen afgegeven voor het Noord-Amerikaanse land wat betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden. Check voor het meest actuele reisadvies echter wel altijd even de website van Rijksoverheid.

Reisadvies Canada

Uitgelichte afbeelding: Air Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *