Zo boek je Aer Lingus awards bij de Executive Club3 min leestijd

Airbus A321 Aer Lingus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is sinds kort mogelijk om Aer Lingus awards te boeken via de website van de Executive Club. Dit was al eerder mogelijk via de telefoon aangezien Aer Lingus nauw samenwerkt met British Airways.

Aer Lingus awards boeken

Natuurlijk wil British Airways het voor hun passagiers zo makkelijk mogelijk maken. Het direct aanbieden van awards via de website kost een call center daarnaast ook veel minder tijd aangezien passagiers hun vluchten zelf kunnen boeken zonder daarvoor hoeven te bellen.

Aer Lingus
Aer Lingus awards zijn vanaf nu direct te boeken via de website van British Airways. (bron: Aer Lingus)

Alhoewel de awards van Aer Lingus nu te boeken zijn via de website, schijnt er nog wel wat aan de hand te zijn. In dit artikel van OMAAT staat te lezen dat de brandstoftoeslagen op vluchten vanuit Noord-Amerika nogal hoog uitvallen. Dit is vreemd aangezien dit via de telefoon niet het geval is.

Aer Lingus awards bij de Executive Club

Het is interessant om Aer Lingus awards te boeken bij de Executive Club aangezien dit programma gebruikmaakt van distance based awards. Dit houdt in dat het benodigde aantal avios afhangt van de afstand die je vliegt.

Aer Lingus awards op de website van British Airways.

Doordat Ierland een stuk dichter bij Noord-Amerika ligt is het in een aantal gevallen interessant om Aer Lingus vluchten te boeken voor een relatief laag aantal Avios. Zo is het belangrijk dat je vlucht niet langer mag zijn dan 3.000 miles. Een route zoals tussen Dublin en Bosten komt hiervoor in aanmerking. Tussen beide steden vlieg je in business class voor nog geen 40.000 avios. Ook naar andere bestemmingen in Noord-Amerika vlieg je voor nog relatief een laag aantal Avios. Een vlucht van Dublin naar Boston kost bijvoorbeeld 50.000 Avios in business class. Helaas zijn de toeslagen hier wel wat aan de hoge kant.

Aer Lingus Award

Maar als we kijken naar de vlucht van Philadelphia naar Dublin zien we dat de brandstoftoeslag opeens wel een heel stuk hoger is en dat is vreemd aangezien telefonisch nooit berekend waren.

Aer Lingus Award

Long-haul business class

Het mooie aan Aer Lingus is dat de maatschappij op veel trans-Atlantische routes gebruik maakt van nieuwe Airbus A321neo toestellen met een long-haul business class. Veel Europese maatschappijen hebben niet zo’n business class op kleine toestellen. Aer Lingus biedt echter naast British Airways en TAP Portugal een long-haul business class aan op een A321neo.

Aer Lingus Business Class A321LR
De long-haul business class van Aer Lingus op een Airbus A321neo. (bron: Aer Lingus)

Deze toestellen worden ook ingezet op een aantal routes binnen Europa. Zo boek je voor relatief weinig miles ook awards binnen Europa.

Conclusie

Sinds kort kun je Aer Lingus awards boeken via de website van British Airways. Dit was al eerder mogelijk via de telefoon. Op de website blijken de toeslagen wel er aan de hoge kant te zijn. Het is op dit moment nog onbekend of dit een interne fout is in het systeem of dat het gewoon een verandering is vanuit Aer Lingus zelf. Het boeken van Aer Lingus awards via de Executive Club van British Airways is anders een mooie deal, maar niet met zulke hoge toeslagen…

Uitgelichte afbeelding: Aer Lingus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *