Groen licht voor Aer Lingus in trans-Atlantische joint venture2 min leestijd

Airbus A321 Aer Lingus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De US Department of Transportation (DOT) heeft groen licht gegeven voor Aer Lingus om deel uit te maken van de trans-Atlantische joint venture waar ook American Airlines en British Airways lid van zijn. Een aantal weken geleden kondigde Aer Lingus aan om vanaf Manchester naar de Verenigde Staten te willen vliegen.

Groen licht voor Aer Lingus

Aer Lingus vroeg in 2018 toestemming om deel uit te maken van de trans-Atlantische joint venture. De maatschappij hoort bij moederbedrijf IAG, waar ook British Airways en Iberia deel van uit maken. Manchester is de tweede grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en British Airways vliegt niet naar de Verenigde Staten vanaf deze luchthaven. Het aanbod van Aer Lingus komt dus eigenlijk als geroepen. Het is daarom goed nieuws voor de maatschappijen dat er nu groen licht is gegeven voor Aer Lingus om deel te nemen aan de trans-Atlantische joint venture.

joint venture, aer lingus
Er is nu officieel groen licht gegeven voor Aer Lingus om deel uit te maken van de trans-Atlantische joint venture.

De joint venture zal in de toekomst dus bestaan uit in totaal vijf maatschappijen. Dat zijn American Airlines, British Airways, Aer Lingus, Iberia en Finnair. Aer Lingus is dus de enige maatschappij van deze vijf die niet lid is van de Oneworld alliantie.

Aanbod vanaf Manchester

Met deze goedkeuring van de joint venture kan de maatschappij nu beter inspelen op de markt en nog nauwer samenwerken met British Airways. In totaal heeft Aer Lingus volgende zomer 1.500 slots op de luchthaven van Manchester. De maatschappij zal in totaal vier toestellen stationeren op Manchester waarvan twee Airbus A330 en twee A321LR toestellen. Volgend jaar kunnen we de volgende routes verwachten vanaf Manchester:

  • Een dagelijkse vlucht naar Boston in het zomerseizoen,
  • Een dagelijkse vlucht naar New York gedurende het gehele jaar,
  • Vier keer per week een vlucht naar Orlando en dagelijks in de zomer.
Air Lingus, AerSpace, business class
De A321LR toestellen van Air Lingus zijn uitgerust met de AerSpace business class stoelen (bron: Air Lingus)

Conclusie

Er is nu officieel groen licht gegeven voor Aer Lingus om deel uit te maken van de trans-Atlantische joint venture. Met deze goedkeuring kan Aer Lingus nauw samenwerken met American Airlines, Iberia, Finnair en vooral met British Airways. Manchester is de tweede grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Een beter vluchtaanbod naar de Verenigde Staten was daarom zeker welkom. Wellicht zal dit vluchtaanbod in de toekomst nog worden uitgebreid naar bestemmingen aan de Amerikaanse westkust. Bovenstaande routes zijn nog wel onder voorbehoud en zijn nog niet officieel bekendgemaakt door Aer Lingus.

Uitgelichte afbeelding: Air Lingus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *