SWISS tijdelijk met Boeing 777 naar Brussel2 min leestijd

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zwitserse nationale airline SWISS schaalt flink op tussen Zwitserland en België. SWISS gaat namelijk tijdelijk met widebody toestellen, zoals de Boeing 777, vliegen tussen Zürich en Brussel. De extra capaciteit moet vooral ten goede komen aan het vervoer van o.a. medische vracht. Maar tegelijkertijd betekent dit voor reizigers ook een interessant aanbod.

Brussel – Zürich

Normaliter vliegt SWISS met een Airbus A320 tussen Brussel (BRU) en Zürich (ZRH). Dit toestel biedt 180 stoelen verdeeld over Business Class en Economy Class. Een aantal stoelen is aangewezen als ‘preferred zone’, net achter de Business Class. Met de 3-3 indeling is het toestel zeer vergelijkbaar met andere Europese airlines. SWISS beschikt ook over de Airbus A320neo. Dit toestel werd een tijdje terug voor het eerst in gebruik genomen.

Vanwege de pandemie heeft  SWISS afgeschaald naar een kleinere Airbus A220-100. Dit toestel biedt 135 plaatsen, ook verdeeld in Business Class, Economy Class en een preferred zone. De configuratie van dit toestel is 2-3.

Brussels Airlines vliegt vanuit Brussel niet direct naar Zürich, maar wel naar het Zwitserse Genève. Hiervoor wordt een Airbus A320 ingezet. SWISS en Brussels Airlines behoren beiden tot de Lufthansa Group en zijn lid van Star Alliance.

Widebody

In verband met de toegenomen vraag naar vrachtvervoer zet SWISS tijdelijk widebody passagierstoestellen in op de route Brussel – Zürich. Dit meldt de Belgische website Flightlevel. De widebody toestellen hebben namelijk een groter vrachtruim beschikbaar dan narrowbody vliegtuigen. De extra vrachtcapaciteit is voornamelijk bedoeld voor medische vracht, zoals het Pfizer/BioNTech Coronavaccin. Dit vaccin wordt in België geproduceerd. Het is dan ook niet uitgesloten dat meer (nationale) airlines grotere toestellen in gaan zetten vanuit Brussel.

De nieuwe Economy Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)
Economy Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)

Vanaf 15 januari 2021 staat op deze route eenmaal per week een widebody toestel in de dienstregeling. Meestal is dit op een vrijdag. Dit kan een Boeing 777-300 zijn, maar dat is niet het enige widebody toestel waarmee SWISS naar Brussel vliegt. De Airbus A330-300 of zelfs een Airbus A340-300 staan ook op de planning. Ook als passagier kun je deze vlucht, die een uur duurt, boeken. De widebody vluchten zijn al ingepland tot eind maart 2021. Mits de reisbeperkingen het toelaten kun je dan voor een kleine € 400 fullflat Business Class vliegen binnen Europa. De genoemde toestellen hebben ook een First Class cabine aan boord, maar deze lijkt op het moment niet boekbaar.

SWISS Business Class cabine aan boord van de Boeing 777 (Bron: SWISS)
Business Class cabine in de SWISS Boeing 777 (Bron: SWISS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *