Aer Lingus wil vluchten uitvoeren vanaf Manchester2 min leestijd

Airbus A321 Aer Lingus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aer Lingus heeft plannen om trans-Atlantische vluchten aan te bieden vanaf de Engelse luchthaven Manchester. De Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt op dit moment alleen vanaf de luchthavens Dublin, Cork en Shannon. Eerder vandaag schreven we al over de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue die ook vluchten naar Europa wil aanbieden vanuit de VS. JetBlue heeft daarnaast een codeshare overeenkomsten AerLingus.

Aer Lingus vanaf Manchester

Er zijn diverse redenen waarom Aer Lingus vanaf Manchester wil vliegen. De dalende vraag naar vluchten door de epidemie is daar één van. Daarnaast is Manchester de tweede grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en vliegt British Airways alleen vanaf Londen-Heathrow en Londen-Gatwick.

air lingus
Aer Lingus heeft concrete plannen om trans-Atlantische vluchten aan te bieden vanaf Manchester.

Er is dus hier zeker een marktaanbod voor Aer Lingus. Aer Lingus is echter geen concurrent van British Airways. De maatschappij is net als Iberia onderdeel van IAG en werkt op het gebied van frequent flyer programma’s ook al samen. Er gaan daarnaast ook geruchten rond dat Aer Lingus zich wil toevoegen tot de trans-Atlantische joint venture van American Airlines, British Airways, Iberia en Finnair. Aer Lingus maakt echter (nog) geen deel uit van de Oneworld alliantie.

A321LR toestellen

In eerste instantie wil Aer Lingus een aantal A321LR toestellen stationeren op de luchthaven van Manchester. Zo meldt de website UK Aviation. Deze narrow-body toestellen zijn alleen geschikt om naar de oostkust van de Verenigde Staten te vliegen naar steden als New York en Boston. Deze A321LR toestellen zijn uitgerust met AerSpace business class stoelen. Deze stoelen kunnen helemaal plat. Eerder wilde Aer Lingus deze toestellen al inzetten op vluchten naar Amsterdam.

Air Lingus, AerSpace, business class
De A321LR toestellen van zijn uitgerust met de AerSpace business class stoelen. (bron: Aer Lingus)

Op dit moment is het nog onduidelijk naar welke bestemmingen in Noord-Amerika Aer Lingus zal vliegen. De maatschappij heeft ook aan naast de westkust te willen vliegen. In een later stadium zal er daarvoor wellicht een Airbus A330 voor worden ingezet. We houden jullie op de hoogte als hier meer over bekend is.

Uitgelichte afbeelding: Air Lingus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *