Virgin presenteert nieuw loyalty programma

CEO Virgin eind 2018 met pensioen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In Nederland is Virgin vooral bekend van vliegmaatschappijen Virgin Atlantic en Virgin Australia. De verzameling Virgin-bedrijven van serieondernemer Richard Brandson heeft echter nog veel meer te bieden. Zo is er bijvoorbeeld Virgin Rail, Virgin Radio, sportclub Virgin Active en mobiele provider Virgin Mobile. Voor al die bedrijven is er nu een gezamenlijk loyaliteitsprogramma genaamd Virgin Red. Ook voor Virgin Atlantic gaat er dus wat veranderen.

Virgin Red

Alhoewel Virgin Red momenteel alleen nog op uitnodiging te gebruiken is, moet het snel alle losse loyaliteitsprogramma’s binnen Virgin gaan vervangen. Het grote voordeel is dat je dan op nog veel meer manieren punten kunt sparen en uitgeven. Daarnaast stelt het programma dat de punten die je spaart levenslang geldig blijven.

De app Virgin Red zal een belangrijke rol gaan spelen binnen het nieuwe programma
De app zal een belangrijke rol gaan spelen binnen het nieuwe programma (Bron: Virgin)

Virgin Red App

Momenteel is het nieuwe programma dus alleen nog op uitnodiging. Maar straks, vanaf 2021, kan iedereen met de Virgin Red app gebruikmaken van alle voordelen. Naar verwachting zal dat eerst in het Verenigd Koninkrijk zijn, later zullen andere landen beschikbaar komen. De app moet uiteindelijk wereldwijd beschikbaar komen. Open inschrijving en downloaden van de app is mogelijk vanaf 2021.

Virgin Atlantic

De Flying Club miles van Virgin Atlantic worden omgezet naar Virgin Points. Deze punten kun je niet alleen bij Virgin Atlantic inzetten, maar ook bij andere Virgin bedrijven binnen Virgin Red. De naam van het loyalty programma van Virgin Atlantic blijft wel Flying Club.

In theorie kun je straks dus Virgin Points sparen met je dagelijkse uitgaven en die vervolgens gebruiken voor het boeken van bijvoorbeeld een award vlucht of upgrade met Virgin Atlantic, Air France of KLM. Hoe bruikbaar de app in de praktijk voor reizigers in Nederland en België zal zijn is nog niet duidelijk. Het is in ieder geval wel duidelijk gemaakt dat het programma in de toekomst ook in de rest van Europa te gebruiken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *