Air France & Etihad breiden codeshare uit2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een afwezigheid van ruim 10 jaar, zal Air France komend winterseizoen weer vliegen op Abu Dhabi (AUH). De Franse maatschappij zal hiervoor een Airbus A350-900 inzetten. Door een uitbreiding van de codeshare samenwerking tussen Air France en Etihad kun je nu ook naar meer bestemmingen van beide maatschappijen doorreizen op hetzelfde ticket.

Air France naar Abu Dhabi

Vanaf 29 oktober 2023 zal Air France weer dagelijks vluchten uitvoeren tussen Parijs CDG en Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Vliegen doet de maatschappij op deze route dus met een A350. Het toestel biedt plaats aan 34 passagiers in Business Class, 24 in Premium Economy en 266 in Economy Class.

A350-900 Air France

Uitbreiding Codeshare

Naast de nieuwe verbinding, gaan Etihad en Air France ook hun codeshare overeenkomst uitbreiden vanaf het winterseizoen. Daardoor is het voor reizigers van Etihad of Air France mogelijk om naar nog meer bestemmingen door te vliegen op hetzelfde ticket. Op dit moment is er al een overeenkomst voor een beperkt aantal bestemmingen, maar dat zal dus toenemen.

Het voordeel van deze overeenkomst is dat reizigers bij één maatschappij inchecken en de bagage gelijk doorgaat naar de eindbestemming. Je hoeft deze tussendoor dus niet op te halen en opnieuw in te checken. Je kunt dus zowel vluchten boeken bij Etihad en vliegen op vluchten van Air France met een EY nummer. Maar ook andersom, vluchten boeken bij Air France en vliegen op vluchten van Etihad met AF nummers. In dit geval kun je ook XP en Miles sparen op deze vluchten bij Flying Blue, of juist bij het programma van Etihad.

Welke bestemmingen komen erbij?

Met de uitbreiding van de codeshare overeenkomst, komen er tal van Etihad en Air France bestemmingen bij. Aeroroutes meldt dat de volgende bestemmingen in de overeenkomst zijn toegevoegd:

Routes uitgevoerd door Air France vanuit Parijs CDG zijn: Abu Dhabi, Berlijn, Billund, Birmingham, Kopenhagen, Edinburgh, Gothenburg, Hamburg, Hannover, Helsinki, maar ook Lyon, Newcastle, Praag, Stockholm, Stuttgart, Warschau.

Bestemmingstips: Gothenburg, Zweden
Gothenburg – Foto: InsideFlyer – Marco

De volgende routes zullen worden uitgevoerd door Etihad vanuit Abu Dhabi: Amman, Bahrein, Bangalore, Bangkok, Chennai, Damman, Delhi, Hyderabad, Jakarta, Jeddah, Kochi, Kuala Lumpur, Koeweit, Manila, Melbourne, Mumbai, Muscat, Phuket, Riyad, Singapore en ook Sydney.

Raffles Singapore – Foto: Insideflyer – Marco

Beeldmateriaal: Air France & Etihad

Bron: Aeroroutes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *