InsideLook Raffles Singapore: Luxe diner bij Osteria BBR6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Raffles Singapore is een van de iconische hotels van de Aziatische stadstaat. Het hotel werd al in 1887 geopend, maar maakte een flinke ontwikkeling door in de loop van de tijd. Na een grote renovatie opende het hotel opnieuw haar deuren in 2019. Maar in de tussentijd heeft het Raffles ook niet stilgezeten. Er opende namelijk een nieuw luxe restaurant genaamd Osteria BBR by Alain Ducasse. InsideFlyer kreeg een exclusieve uitnodiging om het hotel nog eens te bekijken en natuurlijk te genieten van een heerlijk 7-gangenmenu. In deze InsideLook presenteren we dan ook een kijkje in de keuken bij het nieuwe Osteria BBR in het Raffles Singapore.

Iconisch Raffles Singapore

Op een vrijdagavond in augustus nemen we de taxi naar het Raffles Singapore. Als we dichterbij het hotel komen dan herkennen we meteen de prachtige witte gevel van het hotel dat al sinds het einde van de 19e eeuw gevestigd is aan Beach Road. Destijds was dat nog echt aan het strand, maar door de landwinning is het water van de Singapore Straight nu bijna 3 kilometer ver weg. Singapore maakte daarmee onder meer plaats voor het wereldberoemde Marina Bay Sands, de Helix Bridge en de Gardens by the Bay.

Als we uitstappen worden we begroet door een verzameling auto’s die in luxe autodealer niet zullen misstaan. Maar veel tijd hebben we niet om ons hieraan te vergapen, we worden al snel verwelkomd en begeleid naar restaurant Osteria BBR by Alain Ducasse. Dit luxe restaurant is de nieuwste aanwinst van het Raffles Singapore.

Prachtige galerijen en groene tuinen

We wandelen via de gallerijen naar het restaurant. Je ziet hier ook de prachtige tuinen die zijn aangelegd rondom het hotel en in de verschillende binnenplaatsen.

We buigen af naar links en staan voor de ingang van het vermaarde restaurant van Alain Ducasse. De Franse chef heeft een indrukkende staat van dienst met 32 restaurants in 9 landen. Hij verzamelende de afgelopen jaren maar liefst 20 Michelin sterren. Daarbij staan hoge kwaliteit duurzame ingrediënten, lokale invloeden en een authentieke smaakervaring centraal.

Het Osteria BBR restaurant, waar deze InsideLook over gaat, is gevestigd in de voormalige Bar & Billiard Room van het Raffles Singapore. Daar komt de afkorting van BBR dus vandaan. Het gebouw is natuurlijk volledige verbouwd om als restaurant te dienen, maar een aantal elementen van de voormalige functie komen nog wel terug in het ontwerp, waaronder de oude naam.

Het Raffles Singapore heeft een lange rij aan historische feiten op haar naam staan. Zo gaat het verhaal dat de bekende Singapore Sling cocktail bij het Raffles werd bedacht. En vele grote acteurs, schrijvers, kunstenaars en hoogwaardigheidsbekleders bezochten het hotel. Maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn, het hotels kende ook haar mindere tijden. Zo had het hotel in tijden van conflict en oorlog een hele andere functie. Na de Tweede Wereldoorlog herleefde het hotel, maar dat was niet van lange duur. Totdat de overheid van Singapore het Raffles tot nationale monument benoemde in 1987. Daarna volgde een flinke renovatie die het hotel weer terug moest brengen in de staat van rond 1920. De meer recentelijke renovatie van 2017-2019 heeft het hotel verder gemoderniseerd tot de moderne ‘Grand Dame’ die het nu is. Een InsideLook die we eerder over Raffles Singapore publiceerden kun je hier bekijken.

Ontvangst bij Osteria BBR

De ontvangst bij het indrukwekkende pand van het Raffles Singapore kan in zo’n omgeving natuurlijk niet veel beter. Het hotel en de directe omgeving zijn een oase in het drukke Singapore. De groene tuinen en lange galerijen stralen alleen luxe, maar ook een serene rust uit. Logisch dat veel mensen kiezen voor een verblijf op deze unieke plek. Maar daar hangt natuurlijk ook wel een prijskaartje aan. Maar voor een slordige € 600 en ruim € 100 aan belastingen per nacht krijg je wel een Studio Suite van 45 m2. Ontbijt komt daar dan nog wel bij. Maar goed, dan heb je ook wat.

Terug naar het restaurant. Als we ons melden bij de ontvangst worden we netjes naar een ronde tafel aan het raam begeleid. Het is gezellig druk in het restaurant, nagenoeg alle tafeltjes zijn bezet. Ondanks de hoogte van de plafonds is het netjes ingericht. De mooie tegelvloer is voorzien van marmeren tafels en roodgekleurde stoelen en banken.

Het is ook mogelijk om aan de witte bar plaats te nemen op hoge krukken. Voorin het restaurant bij de ingang is een bar geplaatst, voorzien van een indrukwekkende selectie aan wijnen en sterke drank. Verder op in het restaurant is ook nog een wijnkoeling met een uitgebreide selectie aan wijnen uit alle windstreken. Het grootste deel van de ruimte wordt echter ingenomen door de open keuken, waar men druk in de weer is om alle gerechten te bereiden.

Het menu Tentazioni met bijpassende wijnen

InsideFlyer is op uitnodiging van Raffles Singapore te gast bij Osteria BBR. We krijgen het zogenaamde Menu Tentazioni (128 SGD per persoon) aangeboden met bijpassende wijnen (98 SGD per persoon). Reken daarbij nog op 10% service charge en 7% btw. Als je bij Osteria BBR met je American Express Platinum Card betaalt kom je overigens ook in aanmerking voor de dining credit.

We starten het diner met een amuse van biet en geitenkaas, opgemaakt als een soort macaron. Daarbij wordt een exclusieve Barons de Rothschild champagne geschonken. Om de smaken enigszins te neutraliseren krijgen we ook een warme focaccia met olijven en zuurdesem brood met olijfolie.

De eerste gang is een klein gerechtje van gemarineerde geelstaart (vis) met granaatappel en citrusgel. De vis smaakt erg goed met de frisse fruitsmaken. Hierbij krijgen we ook een gerechtje van octopus met aardappelfoam en mediteraanse kruiden. Een goede aftrap van deze InsideLook van het Raffles Singapore Osteria BBR restaurant. 

De volgende gang bestaat uit een heerlijk pastagerecht met tagliolini, courgette en Kristal kaviaar. De romige courgette saus en het zoute van de kaviaar passen erg goed bij elkaar.

De desserts

Na nog een prima bereid visgerecht volgen een aantal nagerechten. Het eerste dessert bestaat uit twee ronde plakjes cake gedrenkt in limoncello, met daarbovenop vers geklopte slagroom. Het tweede nagerecht is de fameuze chocolademousse van Alain Ducasse, begeleid door een bolletje boekweit ijs. Maar daar blijft het niet bij, we krijgen namelijk ook nog een schaaltje met luxe bonbons aangeboden.

Bij elk gerecht krijgen we een bijpassende wijn, inclusief een uitgebreide uitleg over de wijnen en waarom deze zijn geselecteerd bij de betreffende gang. Natuurlijk smaakte de exclusieve Rothschild champagne erg goed. Maar Osteria BBR is ook niet te beroerd om een wat onconventionele aanbeveling te doen. Zo krijgen we ook een Japanse sake geschonken bij de voorgerechten. De dessertwijn genaamd Vin Amiel Vintage uit 2020 smaak zeer goed bij de nagerechten.

Het gehele menu kun je hier bekijken.

Service en tot ziens!

De service zullen we in deze InsideLook van het Raffles Singapore Osteria BBR restaurant ook bespreken. De service is bij dit restaurant erg goed, dit mag je natuurlijk ook wel verwachten bij een dergelijk restaurant. Het valt op dat de medewerkers zeer goed op de hoogte zijn de gebruikte ingrediënten en de achtergrond van de wijnen. Ook bij dieetwensen is alles mogelijk en wordt er meteen een alternatief aangeboden.

Het loopt al tegen middernacht als het diner voorbij is. We hebben heerlijk gegeten en gedronken en besluiten nog een wandeling te maken door de prachtige tuinen van het hotel. Als we ook nog even binnen willen kijken in de prachtige lobby van het hotel worden we toch tegengehouden. Die is alleen voorbehouden aan hotelgasten. Jammer, maar een hotel moet toch op een bepaalde manier exclusief blijven zullen we maar denken. We nemen de taxi terug naar de stad en kijken nog een keer over onze schouders naar de majestueuze gevel van het Raffles Singapore. Tot ziens!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *