American Express Platinum Card krijgt jaarlijks dinertegoed van € 3002 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf deze maand komt American Express met een nieuwtje voor de Platinum Card. American Express Platinum Card kaarthouders krijgen namelijk een jaarlijks dinertegoed ter waarde van € 300 bij geselecteerde restaurants in binnen- en buitenland. Eerder dit jaar introduceerde Amex nog de gratis Loungebox op Schiphol. Helaas maakt American Express ook bekend de jaarbijdrage van deze kaart te zullen verhogen.

American Express Platinum Card in Nederland

De populaire Platinum Card van American Express biedt diverse interessante voordelen. Denk bijvoorbeeld aan snelle grenspassage met Privium, loungetoegang, uitgebreide (auto)verzekeringen en de recentelijk geïntroduceerde Loungebox on the go op Schiphol. Volgens Amex lopen de jaarlijkse voordelen op tot meer dan € 3.000. Maar in de praktijk is dat natuurlijk volledig afhankelijk van het gebruik van de kaart.

American Express heeft zowel met de reguliere als de Flying Blue co-branded kaarten een belangrijke positie in Nederland. Dit heeft echter ook te maken met het uitblijven van concurrentie. Zo is er in Nederland bijvoorbeeld geen Miles & More creditcard, terwijl veel omringende landen deze wel aanbieden. Desalniettemin blijft American Express het aanbod voor klanten vernieuwen. Helaas wel ‘ten koste’ van de jaarbijdrage. Die voor de reguliere American Express Platinum Card nog dit jaar van € 700 naar € 780 per jaar gaat. Volgens een van onze lezers gaat de prijsverhoging in vanaf 1 oktober 2022. Dat betekent dat nieuwe kaarthouders die voor die tijd goedgekeurd zijn nog het oude lagere tarief betalen.

De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)
De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)

Nieuwe Platinum Card benefit: Dining voordeel

Vanaf 5 juli 2022 biedt American Express aan huidige en nieuwe Platinum Card kaarthouders een nieuwe benefit. Alhoewel het eigenlijk een herintroductie is van de dining benefit die het Amerikaanse bedrijf eerder al aanbood. Het voordeel heeft een waarde van € 300 per jaar en is alleen geldig voor de hoofdkaarthouder.

Het dining tegoed kan uitgegeven worden bij de 1.400 door American Express geselecteerde ‘fine dining hotspots’ in Nederland en daarbuiten. De helft van het tegoed mag in Nederland besteed worden en de rest in het buitenland. Beschikbare restaurants in Nederland zijn onder meer Beluga in Maastricht, Catch by Simonis in Den Haag en George LA in Laren. Maar ook ‘t Rijks, Rons Gastrobar, The Harbour Club en The Duchess in Amsterdam. Het dinertegoed is zeker een mooie aanvulling op de huidige benefits van de kaart. Meer over de deelnemende restaurants lees je hier en in de American Express Experiences app.

Het dinertegoed is helaas niet beschikbaar voor American Express Flying Blue Platinum kaarthouders. De recentelijke geïntroduceerde Loungebox on the go is ook alleen beschikbaar voor reguliere Gold en Platinum kaarthouders. Het lijkt er daarmee op dat American Express zich op het moment vooral op de reguliere kaarten richt.

 

Reacties

 1. Frank zegt

  Leuke actie Dining voordeel, maar je moet je wel even registreren. De Platinum kaart is een dure kaart. Jaarlijks kijk ik of de kaart voor ons wel uit kan. Al reizen wij niet extreem veel, de kaart kan voor ons zeker uit. Wij zijn erg tevreden. Een minpunt vinden wij alleen dat American Express Platinum alleen telefonisch bereikbaar is. Even een app of chat om iets te vragen is zelfs in 2022 nog niet mogelijk.

  • Christian zegt

   Hoi Frank, je kunt via de American Express App chatten met de klantenservice. Werkt voor mij altijd goed. Ook al moet je wachten op een reactie, de vraag is gesteld en je krijgt vanzelf antwoord.

 2. Ron zegt

  “Dit voordeel is niet geldig voor transacties die worden gedaan met behulp
  van betaalplatformen zoals Mollie of Adyen.”
  Benieuwd hoe dan de betaling moet… ff pinnen en je krijgt niets terug (?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *