American Express introduceert Loungebox op Schiphol2 min leestijd

Wat te doen met American Express Membership Rewards?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws: American Express begint 2022 met een nieuw voordeel voor Nederlandse kaarthouders. Gold, Platinum en Centurion leden krijgen namelijk een gratis maaltijdbox aangeboden bij de GRAB&FLY shops op Schiphol. Er is keuze uit ontbijt, lunch en diner. Het nieuwe voordeel is voornamelijk gericht op reizigers met weinig tijd en heet daarom ook ‘Loungebox On the go’.

Loungebox On the go

De zogenaamde ‘Loungebox On the go’ is een nieuwe service van American Express in Nederland. De box is af te halen bij een van de zes shops van GRAB&FLY op Schiphol. Er is keuze uit diverse zelf samen te stellen varianten. De inhoud wordt dagelijks vers bereid.

Het ontbijt bestaat uit yoghurt, een sandwich, croissant en een stuk fruit, aangevuld met een warme of koude drank. Voor de lunch en het diner is er keuze uit een salade, sandwich, wrap en een stuk fruit, tevens aangevuld met een warme of koude drank. Om de box af te kunnen halen dient de fysieke American Express kaart getoond te worden in combinatie met een geldige boarding pass. Ter verificatie wordt € 0,01 afgeschreven van de kaart.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video review van de American Express Loungebox on the go op Schiphol. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

American Express Platinum kaarthouders mogen voor zichzelf en een gast een Loungebox ophalen. Dat geldt ook voor een eventuele extra kaarthouder. Gold kaarthouders, inclusief een eventuele extra kaarthouder, hebben niet de mogelijkheid om ook een box voor een gast af te halen.

De service is alleen beschikbaar op Amex kaarten die in Nederland zijn uitgegeven. American Express klanten met een Flying Blue branded kaart kunnen helaas geen gebruik maken van de nieuwe service. Een vergelijkbare service is in andere landen ook gebruikelijk, maar zover bekend kunnen Nederlandse kaarthouders voorlopig alleen op Schiphol terecht voor een Loungebox.

De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)
De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)

Airport lounges

Zoals gezegd is de nieuwe service vooral voor reizigers met weinig tijd. Bij een bezoek aan een van de lounges komt de mogelijkheid om een loungebox op te halen helaas te vervallen. Reizigers maken dus zelf de keuze of zij de lounge bezoeken of juist voor de Loungebox gaan. De box zal is dus voornamelijk een mooie toevoeging voor reizigers met weinig tijd.

American Express biedt geselecteerde kaarthouders ook toegang tot meer dan 1.200 Priority Pass lounges wereldwijd. Op Schiphol zijn dat de Aspire Lounges en de British Airways Galleries Club Lounge. Laatstgenoemde is op het moment gesloten. Naast de Priority Pass lounges biedt American Express ook eigen lounges. Daarover lees je hier meer.

Reacties

  1. Frank zegt

    Mooie actie… Werd op 4 januari geïntroduceerd. Dus jammer dat we er niets aan hebben aangezien volgens Schiphol.nl alle Grab&Fly locaties gesloten zijn vanwege Covid. Of zijn er op dit moment alternatieven?

  2. Jan zegt

    “Zoals gezegd is de nieuwe service vooral voor reizigers met weinig tijd. Bij een bezoek aan een van de lounges komt de mogelijkheid om een loungebox op te halen helaas te vervallen. ”
    Hoe hadden ze dit in gedachten te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *