American Express introduceert Experiences app2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express biedt al enkele jaren een mobiele app waarin onder andere je uitgaven kunt inzien. Recentelijk maakte de Amerikaanse creditcardmaatschappij de vernieuwde app beschikbaar. Om de actuele ledenvoordelen van de American Express (Flying Blue) kaarten nog duidelijker te maken introduceert American Express nu een nieuwe app: Experiences. Ter promotie van de app geeft American Express Pathé bioscooptickets weg als welkomstcadeau.

Mobiele apps

De reguliere American Express app kan nog flink wat leren van andere mobiele bankapps. De functionaliteit draait voornamelijk om het inzien van je uitgaven. Verder is er recentelijk de optie toegevoegd om bijvoorbeeld nieuwe leden te introduceren (met beloning). Ook kreeg de app een nieuwe look. Maar er is uiteraard veel meer mogelijk. Denk aan de optie om direct vanuit de app betalingen te doen. Of het delen van de rekening met anderen. Dat laatste is in bijvoorbeeld de VS al wel mogelijk. In Londen kun je de Amex kaart ook als OV-chipkaart gebruiken. Daarnaast blijft het stil rondom de mogelijkheid tot het gebruiken van bijvoorbeeld Apple Pay en Google Wallet met American Express. Hopelijk komt daar in de nabije toekomst snel verandering in.

Betalen met American Express via Apple Pay is nog niet mogelijk in Nederland (Bron: American Express)
Betalen met American Express via Apple Pay is nog niet mogelijk in Nederland (Bron: American Express)

American Express Experiences

De nieuwe app richt zich vooral op de (extra) voordelen die de diverse American Express kaarten bieden. Denk aan de reguliere kaartvoordelen, maar ook de actuele aanbiedingen en promoties als exclusieve kaartverkoop voor events en uitjes.

De Experiences app in verdeeld in vier onderdelen: Home, Offers, Contact en Instellingen. Wanneer je de app de eerste keer opent krijg je een korte uitleg over de functionaliteit. Daarnaast krijg je de vraag welke kaart je hebt. Je hoeft hiervoor niet in te loggen. Je kiest simpelweg de kaart waarvan je de voordelen en aanbiedingen wil zien. Dit kan dus ook een andere kaart zijn dan die je zelf hebt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het tabblad ‘Home’ geeft eigenlijk een samenvatting van de app. Je ziet hier direct de actuele aanbiedingen en een overzIcht van de kaartvoordelen. Het tabblad ‘Offers’ laat de actuele promoties zien. Momenteel is er bijvoorbeeld een promotie waarbij je € 350 retour krijgt bij besteding vanaf € 1.000 bij Oger (17  oktober – 17 november 2019). Ook kun je tickets voor diverse events (met voorrang) aanschaffen. Het tabblad ‘Contact’ geeft de contactgegevens voor algemene vragen, verzekeringsvragen en het melden van problemen met je kaart (verloren, gestolen of misbruik/fraude). Bij het tabblad ‘Instellingen’ kun je onder andere aanpassen voor welke kaart je de voordelen wil zien.

Deze diashow vereist JavaScript.

Welkomstcadeau

Ter promotie van de nieuwe app heeft American Express nu een leuke aanbieding voor leden, helaas alleen voor Platinum leden. Je kunt je via de Experiences app aanmelden voor drie gratis tickets voor de film Frozen 2 bij Pathé in Nederland (incl. een drankje en popcorn). Voor deze promotie zijn enkele voorwaarden van toepassing, die lees je in de app.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *