KLM schrapt 1000 vluchten – Reizigers kiezen voor de trein2 min leestijd

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft laten weten tussen nu en 28 augustus 2022 in totaal nog eens 1000 vluchten te gaan schrappen. Dat komt neer op ongeveer 10 tot 20 vluchten per dag. Het aantal Europese verbindingen werd eerder ook al naar beneden bijgesteld. In juli schrapt Transavia daarnaast ook al 240 vluchten. Eerder deze maand liet Schiphol echter nog weten in augustus een hogere capaciteit aan te kunnen.

KLM schrapt 1000 vluchten

Door de personeelstekorten is KLM genoodzaakt om t/m 28 augustus 2022 zeker 1000 vluchten te annuleren. Ook is er een rem gezet op de verkoop van vliegtickets. Al bestaande boekingen kunnen op deze manier worden overgeplaatst naar andere vluchten. Passagiers die te maken krijgen met een annulering van hun vlucht raken hierdoor dus minder gedupeerd aangezien zij worden overgeboekt op andere vluchten van KLM. “Dit kan dezelfde dag zijn maar bijvoorbeeld ook een dag eerder of later.”, laat KLM weten.

KLM Cityhopper Embraer E175
KLM schrapt t/m 28 augustus 2022 in totaal 1000 vluchten. (Bron: KLM)

Passagiers hoeven hiervoor geen contact op te nemen met KLM. Zij zullen worden benaderd als hun vlucht is geannuleerd. Ook moet het schrappen van deze vluchten de werkdruk op de Schipholmedewerkers verlagen.

Reizigers kiezen meer voor de trein

Daar waar het aantal reizigers op Schiphol op dit moment nauwelijks kan groeien, neemt de verkoop op internationale treintickets sterk toe. Voor het eerst na de pandemie werden er in mei dit jaar weer meer treintickets verkocht. Dit komt volgens NS International hoofdzakelijk door het opheffen van de reisbeperkingen, duurzaamheid en het uitbreiden van het aantal bestemmingen. “Maar ook de situatie op Schiphol speelt hierbij een belangrijke rol.”, aldus een woordvoerder van NS International.

Eurostar vertrekt vanuit Londen (Bron: Eurostar.com)
Reizigers kiezen nu meer en meer voor de trein. (Bron: Eurostar.com)

De storm op treintickets gaat tegenwoordig zo snel dat goedkope tickets snel zijn uitverkocht. NS International laat weten met buitenlandse partners extra stappen te zetten om de drukte een halt toe te roepen. Eurostar liet bijvoorbeeld afgelopen week weten vanaf september een vierde dagelijkse trein in te leggen tussen Amsterdam en Londen. Treinmaatschappijen in het buitenland zien hetzelfde gebeuren. Op sommige routes is geen ticket meer te verkrijgen.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Passagiers die te maken krijgen met een annulering van hun vlucht raken hierdoor dus minder gedupeerd aangezien zij worden overgeboekt op andere vluchten van KLM.”

    Hoezo minder gedupeerd? Het lijkt mij dat veel passagiers er juist baat bij zouden hebben om omgeboekt te worden op de meeste geschikte alternatieve vlucht, en dat is vast en zeker lang niet altijd eentje met KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *