Schiphol verwacht hogere capaciteit in augustus2 min leestijd

Schiphol staking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol verwacht in de maand augustus meer reizigers te kunnen verwerken dan in de maand juli het geval is. Eerder schreven we al over het schrappen van vluchten bij Transavia en KLM. Ook United schrapt in de maand juli de route tussen Schiphol en Washington.

Meer reizigers op Schiphol in augustus

Alleen in de eerste week van augustus verwacht Schiphol nog drastisch in te moeten grijpen waardoor de luchthaven in die week minder reizigers kan verwerken. In de rest van augustus hoeft de capaciteit volgens de luchthaven niet omlaag. Schiphol laat weten in augustus maximaal 73.000 reizigers per dag aan te kunnen. Dat is meer dan in juli, waar nog sprake was van een vermindering van 13.500 dagelijkse reizigers. De luchthaven heeft deze cijfers zo snel mogelijk bekendgemaakt zodat reisorganisaties hierop in kunnen spelen. Het merendeel van de reizigers raakt daardoor gelukkig niet gedupeerd.

Schiphol augustus
Schiphol verwacht volgende maand meer reizigers te kunnen verwerken dan in juli. (Bron: KLM)

Voor degenen die deze zomer niet vanaf Schiphol kunnen vertrekken is gezocht naar alternatieven. Zo zijn een aantal vluchten deze zomer overgeplaatst naar regionale luchthavens. Naast bijvoorbeeld Rotterdam-The Hague Airport is er ook gekozen voor het Belgische Luik.

Actieplan

Schiphol heeft de laatste vier weken gewerkt met een actieplan om de capaciteit op de luchthaven te vergroten. Zo is er ingezet op het aantrekkelijker maken van Schiphol als werkplek. Ook zet de luchthaven zich samen met beveiligingsbedrijven in om het openstaande vacatures in te vullen. Zo worden er speciale ‘securitycoaches’ ingezet. Ook Brussels Airport zette de laatste weken in op het invullen van vacatures waardoor ook deze luchthaven nu de zomerdrukte beter aankan. Patricia Vitalis, directeur Airport Operations & Aviation Partnerships bij Royal Schiphol Group, laat weten met deze maatregelen de capaciteit van augustus te kunnen vergroten. ‘Hiermee is de impact van het gestelde maximum voor passagiers in die periode naar verwachting gering’.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *