Reisadvies naar code groen en geel voor alle EU landen1 min leestijd

Code Geel, Code Groen, EU landen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds gisteren geldt voor alle landen binnen de EU een groen of geel reisadvies. In ruil daarvoor zijn alle nog niet volledig gevaccineerden vanaf 8 augustus verplicht om een negatieve test voor te leggen als zij terugkeren naar Nederland. Eerder deze maand gingen er al meerdere landen van code oranje naar code geel of groen. Een aantal landen waaronder Spanje bleven echter nog op oranje staan.

Reisadvies code geel of groen voor hele EU

Sinds een lange tijd kleurt de hele EU weer geel en groen op de wereldkaart voor reisadviezen. Eerst gold voor code oranje dat je bij aankomst een negatieve test moest voorleggen en in quarantaine moest gaan. Dat eerste blijft echter bestaan voor reizigers die nog niet volledig zijn gevaccineerd. Vanaf 8 augustus moeten zij namelijk bij aankomst in Nederland een negatiever PCR-test van maximaal 48 uur oud of een negatieve antigeentest van maximaal 24 uur oud voorleggen. Met deze nieuwe regel wil het kabinet voorkomen dat bepaalde landen weer naar code oranje gaan waardoor vrij reizen lastiger wordt.

Lissabon
Sinds gisteren geldt voor de hele EU een geel of groen reisadvies.

Het kabinet sluit echter niet uit dat bepaalde landen in de toekomst weer naar code oranje gaan. Dit kan bijvoorbeeld wel gebeuren wanneer er weer een nieuwe variant van het virus opduikt. Reisorganisaties zijn erg blij met het nieuwe beleid. Landen als Spanje en Portugal stonden namelijk al een tijdje op oranje. Het negatief reisadvies naar deze landen komt met de nieuwe regel te vervallen. Je kunt aantonen dat je volledig bent gevaccineerd doormiddel van de CoronaCheck App of het gele boekje.

Uitgelichte afbeelding: Rijksoverheid (27 juli 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *