Voor deze landen geldt inmiddels weer een groen reisadvies2 min leestijd

Reisadvies, Code Groen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De kaart voor reisadviezen wereldwijd verandert continue. Gelukkig kleuren er sinds deze week weer een aantal landen groen. Vorige week werd voor Denemarken, Letland, Zweden en de rest van België en Griekenland al code geel afgegeven. Sinds deze week kleuren Bulgarije, Duitsland, IJsland, Malta, Oostenrijk en het Portugese eiland Madeira weer groen.

Voor deze landen geldt vanaf nu code groen

Sinds deze week geldt voor Bulgarije, Duitsland, IJsland, Oostenrijk, Malta en het Portugese eiland Madeira weer code groen. Eerder werd ook al een groen reisadvies afgegeven voor Finland, het overgrote deel van Italië, Polen en Roemenië. Dit betekent dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken deze landen en gebieden weer als veilig beschouwt. Dit wil echter nog niet zeggen dat er geen inreisbeperkingen zijn voor deze landen en gebieden. Als je naar deze landen wilt reizen dien je aan één van de volgende voorwaarden te voldoen.

  • Je bent volledig gevaccineerd en kan dit aantonen via o.a. de app of het gele boekje
  • Je bent kort geleden hersteld van een besmetting
  • Of je bent in het bezit van een recente negatieve testuitslag.
Bestemmingstips: Bruisend en historisch Rome, Italië
Het overgrote deel van Italië kleurt inmiddels weer groen.

Voor Duitsland gelden er eigenlijk helemaal geen inreisbeperkingen meer, zeker als je met de trein, bus of eigen vervoer het land binnenkomt. Reis je met het vliegtuig naar Duitsland, dan dien je wel aan één van bovengenoemde voorwaarden te voldoen.

Reisadvies andere landen

Afgezien van bovengenoemde landen kleuren de meeste landen op de kaart nog steeds geel, oranje of zelfs rood. Zo staan in Europa op dit moment o.a. Frankrijk, Griekenland, Ierland, het overgrote deel van Portugal, Zweden en Zwitserland nog op geel. En Kroatië, Noorwegen, de Portugese hoofdstad Lissabon, het populaire Spanje en het Verenigd Koninkrijk staan nog op oranje. De meest actuele reisadviezen vind je altijd op www.nederlandwereldwijd.nl.

Uitgelichte afbeelding: Rijksoverheid – 7 juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *