Harm Kreulen vertrekt als directeur van KLM2 min leestijd

Harm Kreulen, KLM, Directeur, Met Pensioen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Huidig directeur van KLM Harm Kreulen zal op 1 oktober 2021 met pensioen gaan. Dat heeft de maatschappij gisteren laten weten. Kreulen was 36 jaar lang werkzaam bij KLM, waarvan de laatste 10 jaar als directeur.

Harm Kreulen vertrekt als directeur van KLM

Na 10 jaar als directeur bij KLM gaat Harm Kreulen op 1 oktober 2021 met pensioen. Kreulen heeft in zijn carrière verschillende posten gehad in binnen- en buitenland bij zowel KLM als Air France-KLM. Als directeur heeft hij zich de laatste 10 jaar vooral gericht op het verstreken van KLM in thuismarkt Nederland. Het hoogtepunt was daarbij ongetwijfeld in 2019, toen KLM haar 100ste verjaardag vierde. In datzelfde jaar vervoerde de maatschappij ook een recordaantal van 35,1 miljoen passagiers. De laatste twee jaar zagen er echter heel anders uit. Door de uitbraak van de coronacrises kwam de maatschappij voor hele andere uitdagingen te staan. Kreulen heeft daarom de laatste tijd met zijn team hard gewerkt voor een structureel herstel.

Harm Kreulen, KLM, Directeur, Met Pensioen
Harm Kreulen vertrekt op 1 oktober als directeur bij KLM.

Zijn taken zullen per 1 oktober worden overgenomen door de nieuwe directeur Bas Gerressen die deze zomer vanuit de Verenigde Staten terug zal keren naar Nederland. Gerressen is sinds 1999 werkzaam bij KLM en heeft uitgebreide commerciële ervaring opgedaan in eerdere functies waaronder die van Commercial Director Gulf regio, Sales Manager Zakenmarkt Nederland, General Manager China en hoofd Commercial Planning. Van de 22 jaar is Gerressen 11 jaar actief geweest in het buitenland en heeft daarbij samengewerkt met verschillende partners waaronder Delta Air Lines. KLM President-directeur & CEO Pieter Elbers bedankt Harm Kreulen voor de vele jaren van toewijding en inspanning die tot geweldige resultaten hebben geleid. ‘Ik heb alle vertrouwen in Bas Gerressen, die de commerciële verantwoordelijkheid voor KLM en Air France op de Beneluxmarkt op zich zal nemen’, aldus Elbers.

Bron- en beeldmateriaal: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *