Voor deze landen geldt vanaf vandaag code geel

Bestemmingstips: Stockholm, Zweden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf vandaag geldt voor een aantal landen weer code geel op de kaart voor reisadvies wereldwijd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft namelijk het reisadvies aangepast voor een aantal landen. Vorig week werd ook al code geel afgegeven voor Frankrijk en het overgrote deel van België. Vanaf vandaag komen daar Denemarken, Letland, Zweden en de rest van België en Griekenland bij.

Voor deze landen geldt vanaf nu code geel

Vanaf vandaag geldt voor Denemarken, Letland en Zweden weer code geel. Ook voor de rest van België en Griekenland geldt niet meer het reisadvies voor alleen noodzakelijke reizen. Doordat voor deze landen nu code geel geldt, betekent dat de verplichte test bij terugkomst in Nederland vervalt. Ook is een verplichte quarantaine niet meer van toepassing. Bewijs van vaccinatie kun je o.a. aantonen door middel van het gele boekje. Je kunt langsgaan bij de GGD voor een stempel als je al een vaccinatie hebt gehad.

Bestemmingstips: Stockholm, Zweden, Code Geel
Voor Denemarken, Letland en Zweden geldt vanaf nu weer code geel.

Vanaf vandaag kunnen reizigers trouwens ook gebruikmaken van het digitale coronapaspoort. Hiermee kun je aantonen of je al bent gevaccineerd, dat je een recente PCR-test hebt gedaan of dat je het virus al hebt gehad. Daarnaast is ook gratis testen vanaf nu mogelijk.

Reisadvies voor andere landen

Voor de rest staan inmiddels ook Zwitserland, Estland, Litouwen, Bulgarije, Slovenië, Tsjechië, Slowakije, Servië, Noord-Macedonië, de Verenigde Staten en Portugal op geel. Alleen voor de stad Lissabon geldt nog steeds code oranje, dit vanwege de aanwezigheid van de Delta variant. Ook voor het populaire vakantieland Spanje geldt nog code oranje. Voor IJsland, Roemenië en Polen geldt er inmiddels weer code groen. De meest actuele reisadviezen vind je altijd op www.nederlandwereldwijd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *