Herstel bij Air France-KLM zet door in derde kwartaal1 min leestijd

Air France-KLM breidt zone boarding verder uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM heeft deze week de cijfers van het derde kwartaal van dit jaar gepubliceerd. Net al het tweede kwartaal ziet ook het derde kwartaal er goed uit.

Herstel zet door bij Air France-KLM

De omzet van de Frans-Nederlandse maatschappij steeg naar € 4,57 miljard. Vorig kwartaal was dit nog € 2,75 miljard. Dit is dus een verdubbeling van de omzet. Air France-KLM vervoerde in het derde kwartaal ruim 92,6% meer passagiers dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit komt vooral doordat mensen na hun vaccinaties weer kunnen reizen. Ook kunnen Amerikanen inmiddels weer in Europa op vakantie gaan. Door de onzekerheid kan de maatschappij nog niks zeggen over de voorspellingen voor het vierde kwartaal dit jaar. Al is er wel veel meer optimisme dan 3 maanden geleden.

Air France-KLM
Ook in het derde kwartaal van dit jaar zet het herstel zich door. (bron: Air France-KLM)

Naast een toenemend aantal passagiers en vluchten binnen Europa nam ook het aantal trans-Atlantische vluchten toe in het derde kwartaal. Dit komt natuurlijk ook doordat Canada sinds september weer open is voor gevaccineerden. Ook de overzeese gebieden deden het goed ondanks de maatregelen aldaar. De vluchten naar Azië deden het helaas wat minder. Dit komt doordat veel Aziatische landen nog gesloten waren in het derde kwartaal. Vooral in september was er ook weer een lichte stijging te zien in het aantal zakenreizigers.

Uitgelichte afbeelding: Air France-KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *