Minder verlies bij Air France-KLM in tweede kwartaal 20211 min leestijd

Air France-KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM maakte in het tweede kwartaal van 2021 minder verlies dan in het tweede kwartaal van 2020. Ook zien de cijfers er een stuk beter uit dan in het eerste kwartaal van 2021. De luchtvaartsector lijkt zich hiermee langzaam te herstellen.

Herstel lijkt in zicht bij Air France-KLM

Air France-KLM maakte onlangs de cijfers bekend van het tweede kwartaal van 2021. De omzet van de Frans-Nederlandse maatschappij steeg naar € 2,75 miljard. Vorig kwartaal was dit € 1,567 miljard. Het verlies was € 1,489 miljard en dat is € 1,123 miljard minder dan vorig kwartaal. Air France-KLM vervoerde in het tweede kwartaal ruim 477% meer passagiers dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit komt vooral doordat mensen na hun vaccinaties weer kunnen reizen. Ook kunnen Amerikanen sinds kort weer in Europa op vakantie gaan. Door de onzekerheid vanwege de verschillende mogelijke virusvarianten kan de maatschappij nog niks zeggen over de voorspellingen voor later dit jaar.

Air France-KLM breidt zone boarding verder uit
Herstel lijkt in zicht bij Air France-KLM. (bron: Air France-KLM)

Air France-KLM blijft inzetten op wat momenteel mogelijk is. Denk hierbij vooral aan vluchten binnen Europa aangezien gevaccineerde reizigers sinds kort zonder test vrij kunnen reizen binnen de EU. Net als in het eerste kwartaal van 2021 waren de routes naar het Caribisch gebied, bestemmingen binnen Frankrijk (inclusief de overzeese gebieden) erg populair. Ook de routes naar Griekenland deden het erg goed in het tweede kwartaal. Verder verwelkomde de maatschappij in dit kwartaal ook een aantal nieuwe toestellen. Zo werd de tiende Airbus A350-900 aan Air France geleverd. Ook ontving KLM dit kwartaal de derde Embrear 195-E2.

Uitgelichte afbeelding: Air France-KLM 

Reacties

  1. Robert zegt

    Quote1: “Air France-KLM maakte in het tweede kwartaal van 2021 minder verlies dan in het tweede kwartaal van 2020.”
    Quote2: “De winst van de Frans-Nederlandse maatschappij steeg met 158,5% naar bijna € 2,4 miljoen.”

    Als de winst steeg, hadden ze dus niet minder verlies, maar gewoon winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *