Groot kwartaalverlies bij Air France-KLM

Air France-KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM heeft deze week de kwartaalcijfers bekendgemaakt. De maatschappij heeft het eerste kwartaal van dit jaar een groot verlies gemaakt. Zo daalde de omzet met 57% naar 2,2 miljard euro en werden er in het afgelopen kwartaal 73% minder passagiers vervoerd.

Groot kwartaalverlies bij Air France-KLM

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft gisteren de cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar bekendgemaakt. De cijfers zijn door de coronacrises teleurstellend te noemen. Zo daalde de omzet bij KLM met 57% naar 930 miljard euro. Bij Air France daalde deze met 56% naar 1,3 miljard euro. Air France-KLM komt hiermee op een operationeel verlies van 1,2 miljoen euro en dat is een verdere verslechtering van de 815 miljoen van vorig jaar. Het nettoverlies is 1,5 miljard euro en dat is een verbetering ten opzichte van de 1,8 miljard euro van vorig jaar. Alle cijfers kun je hier terugvinden.

Air France-KLM breidt zone boarding verder uit
In het eerste kwartaal daalde de omzet van Air France-KLM met 57%.

Men verwacht dat het begin van het tweede kwartaal gelijk zal zijn aan de ontwikkelingen in het eerste kwartaal. Dit komt vooral omdat de huidige beperkingen het reizen nog niet toelaten. Snel vaccineren is belangrijk, zoals dat in de Verenigde Staten gebeurt. Daar komt het vliegverkeer volgens Air France-KLM alweer snel ook gang. In het tweede kwartaal verwacht de maatschappij op 50% van de totale capaciteit van 2019 te kunnen vliegen. Een paar weken geleden hervatte KLM meer bestemmingen in het VK.

Conclusie

De cijfers van het eerste kwartaal bij Air France-KLM zijn teleurstellend. De omzet daalde met 57% naar 2,2 miljard euro, terwijl het operationeel verlies op 1,2 miljard euro komt. In het tweede kwartaal ziet de maatschappij nog niet veel vooruitgang. Al wordt wel verwacht op 50% van de totale capaciteit van 2019 te kunnen vliegen. Het is vooral wachten op de uitrol van vaccins, zodat net als in de Verenigde Staten ook in Europa het vliegverkeer hervat kan worden.

Uitgelichte afbeelding: Air France-KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *