KLM Cityhopper ontvangt derde Embraer E195-E2

Flying Blue Promo Rewards Juni 2021

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind februari ontving KLM de eerste Embraer E195-E2. Inmiddels mocht de airline deze week de derde E195 ontvangen. De vliegtuigen gaan voor KLM Cityhopper vliegen. In totaal moeten er straks 25 nieuwe E195 toestellen gaan vliegen voor de Nederlandse carrier.

KLM Cityhopper

KLM vliegt vanuit Schiphol naar veel Europese bestemmingen. Deze worden door zowel KLM zelf als KLM Cityhopper uitgevoerd. KLM Cityhopper voert dus een groot deel van die Europese vluchten uit. Op de vluchten van KLM Cityhopper zul je altijd met een Embraer toestel vliegen. De short haul vluchten van KLM zelf worden uitgevoerd met de Boeing 737.

KLM Cityhopper zal straks in totaal met 25 nieuwe E195-E2 toestellen gaan vliegen. De derde nieuwe Embraer is deze week dus in ontvangst genomen. In totaal moeten er dit jaar zeven aan de sloot toegevoegd zijn. De rest van de toestellen komt de komende jaren naar Nederland.

Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Embraer E195-E2

De nieuwe E195-E2 biedt plaats voor 132 passagiers in een 2-2 configuratie. Aan boord kun je plaatsnemen in Economy, Economy Comfort en Europe Business Class. De twee laatstgenoemde reisklasses beschikken over verstelbare stoelen. In Economy kun je de stoel niet naar achteren verstellen. Het toestel is zuiniger, stiller en schoner dan de E190. Daarnaast stelt KLM dat het comfort van het toestel ook beter is. Op termijn zal er ook WiFi aan boord beschikbaar komen op dit toestel. Meer over de E195-E2 lees je op de website van KLM.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het grootste verschil tussen Economy en Europe Business Class is uiteindelijk de service. In tegenstelling tot Economy (Comfort) krijg je namelijk een volledige maaltijd (de grootte van de maaltijd hangt af van de vluchttijd). In de Boeing 737 van KLM heb je nog een extra vrije toestel naast je, maar dat in is in de Embraer niet het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *