Wifi bij KLM nu ook beschikbaar op Europese vluchten1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM passagiers kunnen nu ook op bepaalde Europese vluchten gebruik maken van wifi aan boord. De eerste Boeing 737-800 is inmiddels uitgerust met een internetverbinding via satelliet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Viasat. KLM gaat dit jaar nog 17 andere 737-800’s uitrusten met inflight internet. Op termijn zal wifi ook aangeboden worden in 21 van KLM Cityhopper’s nieuwe Embraer E195-E2’s.

Aanbod

Net als op de longhaul vluchten zijn er drie pakketten waaruit passagiers kunnen kiezen: Messenger, Surf en Stream. Het Messenger pakket is gratis, en biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van diensten als Whatsapp en iMessage. Voor web browsen kan het Surf pakket gebruikt worden. Films bekijken zou mogelijk moeten zijn met het Stream pakket. KLM biedt daarnaast een eigen portal aan waarmee reizigers tijdens hun vlucht hun reis kunnen managen. Bijvoorbeeld door een aansluitende vlucht al om te boeken of een upgrade aan te schaffen. De KLM website en app zijn ook bereikbaar zonder kosten.

Longhaul wifi plannen

De Airbus A330 en Boeing 787 Dreamliner vloot is reeds uitgerust met internetconnectiviteit. In totaal biedt op dit moment 81% van de widebody toestellen wifi. KLM is bezig om ook in de resterende 777 toestellen wifi in te bouwen. Naar verwachting zal dit proces in het eerste kwartaal van 2022 voltooid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *