Air France met Dreamliner naar Denver2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Franse nationale airline Air France gaat vanaf de zomer een nieuwe route naar Denver in de Verenigde Staten aanbieden. De airline is daarmee het eerste SkyTeam lid dat Europa direct met Denver verbindt. Dit betekent ook voor Nederlandse en Belgische reizigers een extra reismogelijkheid via Parijs. De Franse evenknie van KLM gaat hiervoor een Boeing 787 Dreamliner inzetten.

Air France naar Denver

Vanaf 2 juli 2021 gaat de route Parijs-Denver starten. Het is de bedoeling dat er wekelijks drie vluchten vertrekken naar de bestemming in de staat Colorado. De vluchten vertrekken op woensdag, vrijdag en zondag. Op dit moment staat hiervoor de Dreamliner ingepland. In de zomer wil Air France ruim twaalf Amerikaanse bestemmingen aanbieden. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de dan geldende reisrestricties.

Voor reizigers die via Amsterdam vliegen betekent dit een extra mogelijkheid om richting Denver te vliegen. Op dit moment bieden KLM en Delta vluchten naar Denver aan, maar er is altijd sprake van een overstap in bijvoorbeeld Atlanta, New York of Minneapolis. Naast Air France en KLM zijn er overigens nog tal van andere carriers die dan wel niet met een overstap verbindingen met Denver aanbieden. Tickets geboekt bij Air France zijn gemakkelijker te wijzigen dan normaal, daar lees je hier meer over.

Boeing 787-9 Dreamliner van Air France wordt feestelijk ontvangen op de luchthaven van Parijs (Bron: Air France)
Boeing 787-9 Dreamliner van Air France wordt feestelijk ontvangen op de luchthaven van Parijs (Bron: Air France)

Boeing 787 Dreamliner

Air France is van plan om met de Boeing 787-9 naar Denver te gaan vliegen. Het toestel biedt plaats aan 279 passagiers. Dit is verdeeld over 30 business class stoelen, 21 premium economy stoelen en 228 plekken in economy class.

Air France beschikt op het moment over tien 787-9 toestellen. Alle toestellen zijn voorzien van WiFi. De vliegtuigen hebben een gemiddelde leeftijd van iets meer dan 2,5 jaar, dus zijn nog erg nieuw. De nieuwste Dreamliner (met registratie F-HRBK) werd vorig jaar juli in ontvangst genomen van Ventoux Leasing. De oudste 787-9 (met registratie F-HRBA) komt uit december 2016. Naast de Dreamliner zet Air France richting de VS overigens ook de Boeing 777 in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *