Eerste Air France 787 Dreamliner aangekomen1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft afgelopen vrijdag de eerste Boeing 787 Dreamliner ontvangen. Zoals gebruikelijk werd het nieuwe type onthaald met een watersaluut van de brandweer. Aan boord zijn er nieuwe faciliteiten zoals wifi en de nieuwste generatie stoelen. Voor de maatschappij biedt de 787 verbeterde prestaties met minder brandstof consumptie en uitstoot van gassen.

Air France 787 Dreamliner

De Dreamliners van Air France zijn uitgerust met een Business Class (30 stoelen), Premium Economy (21) en Economy (225). De business class is dezelfde als die bij KLM, met een full-flat stoel in 1-2-1 opstelling; de zogenaamde reverse herringbone. In Premium Economy is er een verbeterde fixed shell seat, wat inhoudt dat stoelen niet naar achter kantelen. In Economy is de opstelling de gebruikelijke -krappe- 3-3-3. In alle cabines zijn de ramen 30% groter met vergelijkbare vliegtuigen en is de cabinehoogte lager. Wifi is beschikbaar met prijzen die varïeren van 5 tot €30, afhankelijk van de hoeveelheid MB’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ondanks dat de 787 niet bepaald een bijzonder of nieuw vliegtuig meer is, houdt Air France net als KLM een aantal welkomstvluchten, waarbij verschillende routes over Frankrijk worden gevlogen. In januari is de eerste commerciële vlucht naar Caïro. De eerste transatlantische bestemming is Montreal vanaf mei 2017. Tussendoor kan je ook met de Air France 787 vliegen tussen Parijs en Londen, als onderdeel van training voor de bemanning.

Air France 787

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *