American Express gaat samenwerking aan met Schiphol VIP Centre

Schiphol VIP Centre (Bron: Schiphol)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat de reiswereld op op zijn kop staat door de pandemie weerhoudt American Express er niet van nieuwe samenwerkingen te zoeken. In Nederland introduceerde American Express een tijd geleden de samenwerking met Privium op Schiphol. De creditcardmaatschappij kondigt nu een nieuwe samenwerking aan op de Nederlandse nationale luchthaven. American Express Centurion kaarthouders kunnen nu namelijk ook gebruik maken van het Schiphol VIP Centre als onderdeel van hun lidmaatschap.

American Express Centurion

Laten we meteen duidelijk zijn. De American Express Centurion kaarten zijn voor de happy few. Je kunt de kaart namelijk enkel op uitnodiging verkrijgen. Bovendien zijn er flinke kosten aan een Centurion lidmaatschap verbonden. Anderzijds krijg je er natuurlijk ook flink wat privileges voor terug. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan uitnodigingen voor exclusive events waar je nog meer happy few kunt ontmoeten.

American Express Centurion leden kunnen nu twee keer per jaar gratis gebruikmaken van het Schiphol VIP Centre. Een voorwaarde is wel dat de reis geboekt is via de American Express Travel & Lifestyle Service. Normaliter kost het gebruik van het Schiphol VIP Centre minimaal € 350 per persoon per gebruik. Dit is een mooie toevoeging voor Centurion leden, die normaal terecht kunnen in de American Express Centurion Lounges. Echter is zo’n lounge niet voorhanden in Amsterdam. ‘Normale’ American Express leden kunnen ook terecht in airport lounges, afhankelijk van de soort kaart.

American Express Centurion Lounge in Phoenix (Bron: American Express)
American Express Centurion Lounge in Phoenix (Bron: American Express)

Schiphol VIP Centre

Voor een echte persoonlijke en exclusieve reiservaring heeft Schiphol een speciaal VIP Centre ingericht. Het VIP Centre voorziet in dezelfde voorzieningen als de luchthaven. Het verschil is echter dat reizigers hier volledige gescheiden van het ‘normale’ verkeer alle formaliteiten ondergaan.

Het VIP Centre werd eind 2019 nog volledig vernieuwd. Het VIP Centre heeft een eigen lounge, maar er is ook een mogelijkheid om de winkels en restaurants op de luchthaven te bezoeken. De VIPS worden per luxe privé shuttle naar het vliegtuig gebracht en kunnen apart van de andere reizigers instappen. In de praktijk maken voornamelijk hoogwaardigheidsbekleders en bekendheden hier gebruik van. Binnenkort komen hier de Centurion leden van American Express bij.

Het Schiphol VIP Centre biedt een exclusieve service aan VIPS (Bron: Schiphol)
Het Schiphol VIP Centre biedt een exclusieve service aan VIPS (Bron: Schiphol)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *