Privium plus t.w.v. €215 nu inclusief bij de American Express Platinum Card2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express heeft de voordelen van de Platinum Card uitgebreid per 15 november 2018. Vanaf die datum krijgt de hoofdkaarthouder gratis het Privium Plus lidmaatschap ter waarde van €215 per jaar. Een belangrijke uitbreiding voor houders van een American Express Platinum Card.

Privium Plus

Voordelen Privium Plus

Privium Plus is een lidmaatschap voor frequente reizigers die vliegen vanaf Schiphol. Leden kunnen zeer snel de beveiligings- en paspoortcontrole passeren. In het gebied van de beveiligingscontrole is er voor Privium leden een speciale doorgang beschikbaar. En daarna kunnen leden via een Irisscan binnen enkele seconden de paspoortcontrole doorlopen.

Daarnaast hebben Privium Plus leden recht op toegang tot de speciale Privium lounge tussen vertrekhal 1 en 2 bij balie 9. In de Privium Lounge staan de gehele dag gratis drankjes en warme- en koude gerechten klaar. Deze lounge is te vinden voor de veiligheidscontrole. Aan de Airside non-Schengen kant op Schiphol is een 2e Privium lounge.

Verder is er een speciale parkeerzone vooraan in parkeergarage P1 en P3 op Schiphol voor Privium Plus leden. Tevens kunnen Privium Plus leden gebruik maken van de Privium Excellence parkeergarage nabij vertrekhal 3.

Ook kunnen Privium Plus leden inchecken bij de Businessclass balie van veel luchtvaartmaatschappijen op Schiphol (o.a. AeroMexico, American Airlines, Austrian Airlines, Cathay, Emirates, Etihad, Garuda, Qatar Airways, Lufthansa, SAS en Swiss)

Voorwaarden

 • Dit voordeel behorend bij The Platinum Card is beschikbaar vanaf 15 november 2018, uitsluitend voor hoofdkaarthouders;
 • Hoofdkaarthouders van de Platinum Card kunnen na aanmelding kosteloos gebruik maken van het Privium Plus lidmaatschap;
 • De naam waarmee u zich aanmeldt bij Privium, dient overeen te komen met die van uw American Express membership. Mocht dit niet zo zijn, dan vervalt de 100% korting op uw Privium Plus lidmaatschap en zal uw Privium lidmaatschap tegen betaling gecontinueerd worden;
 • Indien u gebruik maakt van Privium Plus, gaat u akkoord met de voorwaarden van Privium;
 • Als u een paspoort of ID-kaart van een land uit de Europese Economische Ruimte (EER) heeft, kunt u lid worden van Privium. Tot de EER behoren alle landen van de Europese Unie en Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen en IJsland;
 • Als u uw Platinum membership bij American Express beëindigt, vervalt uw 100% korting op Privium Plus. Het Privium Plus lidmaatschap zal (tegen betaling) blijven doorlopen, zodat u gebruik kunt blijven maken van de diensten die hieraan verbonden zijn. Indien u dit niet wenst, dan kunt u uw lidmaatschap opzeggen via Privium;
 • Als u reeds gebruik maakt van Privium Plus, dan zal uw Privium lidmaatschap zal worden omgezet. Eventueel teveel betaalde kosten zullen worden gerestitueerd door Privium.

Conclusie

De reguliere jaarbijdrage van de American Express Platinum kaart is fors, €700 per jaar. Er zitten al veel voordelen aan de kaart die dit bedrag rechtvaardigen, maar deze toevoeging is een belangrijke stap om de Platinum kaart nog aantrekkelijker te maken voor bestaande- en toekomstige leden. Ik ben zelf in ieder geval erg blij met deze toevoeging en ik heb het lidmaatschap meteen aangevraagd.

Afbeeldingen komen van Schiphol.nl & American Express Nederland

Reacties

 1. Willem-Jan zegt

  Hallo, Ik neem aan dat dit alleen voor de Nederlandse Amex Platinum kaart geldt? Of ook voor bijvoorbeeld de Engelse kaart? Als je in het buitenland woont en geen adres in NL hebt kun je geen NL kaart aanvragen.
  WJ

   • JW BAKKER zegt

    En niet voor deAMEX FB Platinum Card waardoor het wat mij betreft nu echt geen zin meer heeft om te kiezen voor deze kaart. Zeer groot verschil met de normale AMEX Platinum.

  • Ready2board Ready2board zegt

   Alleen voor de Nederlandse American Express Platinum kaart, niet voor de Flying Blue Platinum kaart.

 2. Peter Lee zegt

  Jammer dat dit niet voor AMEX GOLD geldt. Ik heb die kaart alleen maar omdat ik hem steeds vergeet op te zeggen want niemand wil dat je met AMEX betaald vanwege de hoge kosten. Ik heb een Brits paspoort vervalt dan volgend jaar ook mijn Privium kaart die ik sinds de start ervan heb ?

 3. Eric zegt

  Dit is wel een behoorlijke klap voor de FB platinum gebruikers (zoals ik) Het verschil met de reguliere Platinum card begint wel erg groot te worden. De XP points zijn natuurlijk leuk om je status te behouden, maar weegt dat op tegen de voordelen van de Platinum? Ik denk het eigenlijk niet… zeker niet als je ook al Privium member bent (ook weer zoals ik)

  • Ready2board Ready2board zegt

   Dat klopt, maar voor de houders van de Amex Platinum kaart is het Privum Plus lidmaatschap een prettige aanvulling.
   Geen idee of ze het ook gaan toevoegen bij de FB Amex Platinum kaart.

 4. Conny zegt

  Mijn man is reeds een Privium Plus gebruiker. Gaat de omzetting automatisch of moeten we hier iets voor doen? Zo ja, wat?
  Ik heb een partnerkaart, wat gebeurt daar dan mee, kan die gewoon zo doorgaan?

  • Ready2board Ready2board zegt

   Voor de omzetting moeten jullie contact opnemen met Privium. Zij kunnen het abonnement omzetten naar een gratis versie. Partnerkaart is hoe dan ook niet gratis, die kan gewoon doorlopen.

 5. Peter hoenderop zegt

  Ok dit maakt de keuze makkelijker , sinds kort werk ik in Baku , klm vliegt niet op deze bestemming dus mijn flying bleu platinum card is more or kess useless , so no other choise to go back to the normal platinum card to get at least the discount on the privium membership

 6. Rob zegt

  Ik heb de FB Amex platinum kaart. Ik mag niet in de Amex VIP lounge zoals in Vegas zoals wel met de gewone Platinum Amex kaarthouders. Nu wordt de Previum ook niet ondersteund. Waar is Amex mee bezig?

 7. MAURITS DEMEYERE zegt

  Ik heb een reguliere AMEX Platinum kaart.
  Ik lees dat je dan lid kan worden van Privium als je een ID kaart hebt van een van de landen van de EER !
  Ik belde naar de AMEX service in België en daar meldde men mij dat dit lidmaatschap van Privium alleen geldt voor Nederlandse ingezetenen ???
  Waar moet ik terecht om lid te kunnen worden van Privium . Uiteraard weet ik dat Privium alleen kan gebruikt worden als je vanuit Schiphol vertrekt . Wat ik in ieder geval regelmatig doe! (wanneer er terug kan gevlogen worden uiteraard!!!)
  Ik heb ook de KLM / AIRFRANCE kaart – Platinum for Life.
  Graag reactie hierop.

  • Ready2board Ready2board zegt

   Contact opnemen met Privium op Schiphol.
   +31(0)20 602 4222.

   De lounge is momenteel wel gesloten, dus een afspraak maken om de Iris scan op te nemen zal voorlopig niet gaan vrees ik. Zover ik weet kan iedereen met een EU paspoort een Privium lidmaatschap nemen. Het lidmaatschap is alleen gratis bij bezit van een gewone Nederlandse Amex platinum kaart (niet de Flying Blue Platinum Amex kaart).

 8. Ari zegt

  Is parkeren in een Privium parkeergarage gratis als je in het bezit bent van The Platinum Card?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *