Delta geeft crew kleding uniek tweede leven2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar schreven we al dat het Amerikaanse Delta een nieuwe uniform invoerde. Inmiddels is het uniform gemeengoed en zal je het overal tegenkomen. De nieuwe kleding betekende echter ook dat er 1 miljoen oude kledingstukken niet meer nodig waren. Men wilde voorkomen dat deze kleding op de vuilnisbelt terecht kwam. En daarvoor heeft de maatschappij een mooie oplossing bedacht: het Delta Upcycle Project.

Delta Upcycle Project

Voor het Delta Upcycle Project werkten de Amerikanen samen met Looptworks. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van afgedankte materialen. Zo creëren ze nieuwe producten van materialen die anders bij het grof vuil terecht zouden komen. Er werd maar liefst 160.000 kg aan oude uniforms ingezameld. Daarna werd de kleding gesorteerd. Medewerkers konden dit zelf inleveren en zo hun steentje bijdragen.

Sommige kleding kon direct hergebruikt worden. En werd bijvoorbeeld gedoneerd aan de daklozenopvang in diverse Amerikaanse steden. Denk dan vooral aan dekens en vesten. Andere kledingstukken werden op een andere manier hergebruikt. Zo werden sommige stoffen tot op de draad geanalyseerd om bijvoorbeeld kussens van te maken.

Delta Air Lines nieuw uniform door Zac Posen
Delta Air Lines nieuw uniform door Zac Posen

Producten

In samenwerking met Looptworks is er een collectie van producten samengesteld. Elk product is uniek en bevat gerecyclede materialen. Voor sommige producten is ook leer gebruikt van oude vliegtuigstoelen. Zo kun je dus een ‘stukje vliegtuiginterieur’ combineren met oude uniformen.

Een greep uit de collectie gerecyclede producten (Bron: Looptworks en Delta)
Een greep uit de collectie gerecyclede producten (Bron: Looptworks en Delta)

Wil je zelf ook zo’n uniek product van oude kleding? Neem dan eens een kijkje op de website van Looptworks en het Delta Upcycle Project. Je leest hier alles over het project. Je kunt hier ook een filmpje bekijken over hoe de samenwerking tot deze producten heeft geleid. Op de website kun je deze en andere producten bestellen. Alhoewel het niet goedkoop is, heb je dan natuurlijk wel een bijzonder item. Delta werkt momenteel samen met het bedrijf aan het ontwikkelen van nieuwe producten van gerecyclede materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *