Delta zet extra in op de Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds een tijdje lijkt het in de Verenigde Staten goed te gaan met de nationale vaccinatiecampagne. Dat geeft ook weer wat vertrouwen voor het vliegverkeer dat in ieder geval in de VS weer wat op lijkt te krabbelen. Delta ziet dat herstel wel zitten en zet prompt in op nieuwe Airbus A321neo toestellen. Daarnaast verwacht Delta enkele widebodies versneld te ontvangen.

Airbus vloot

Delta is een goede klant voor Airbus. De vloot van de Amerikaanse airline bestaat voor meer dan eenderde uit vliegtuigen van de Franse fabrikant. Eerder deed Delta al een grote bestelling voor de Airbus A220. Nu komen daar 25 extra Airbus A321neo toestellen in optie bij. Naast de A321neo wil Delta twee A350-900 en een A330-900neo versneld in ontvangst nemen. De nieuwe widebody toestellen moeten uiterlijk de tweede helft van volgend jaar gaan vliegen. De eerste A321neo moet overigens begin volgend jaar gaan vliegen bij Delta.

Hierbij moet echter wel opgemerkt worden dat Delta eerder besloot om enkele verouderde toestellen versneld uit te faseren. Voor de oude toestellen die de vloot verlaten komen dus nieuwe vliegtuigen terug. Nu de vraag naar vliegreizen mogelijk weer toeneemt wil Delta die capaciteit weer aanvullen. Met de nieuwe toestellen biedt de carrier een mooi nieuw product aan haar reizigers. Delta’s Business class product Delta One is bijvoorbeeld populair op long haul vluchten. Ook kijkt men uit naar het vernieuwde First Class product in de A321neo.

Delta Airbus A350 (Bron: Delta)
Delta Airbus A350-900 genaamde ‘The Delta Spirit’ (Bron: Delta)

Airbus A321neo

De Airbus A321neo krijgt de nieuwste Pratt & Whitney PW1100G turbofan motoren. Deze zijn 12% efficiënter als het om brandstofverbruik gaat (ten opzichte van de A321ceo). Het onderhoud van de A321neo moet in Atlanta plaatsvinden.

De A321neo beschikt over in totaal 194 stoelen. Hiervan staan 20 in First Class, 42 in Delta Comfort+ en 132 in Economy (Main Cabin). Elk toestel is voorzien van WiFi. Het is de bedoeling dat deze vlietuigen voornamelijk binnenlandse vluchten uit gaan voeren.

First Class cabine aan boord van de Airbus A321neo van Delta (Bron: Delta)
First Class cabine aan boord van de Airbus A321neo van Delta (Bron: Delta)

Reacties

  1. Frans Eekhout zegt

    …Franse fabrikant ?. Ik dacht dat Airbus toch meer is dan een Franse fabrikant met o.a. een vestiging in Toulouse, Hamburg enz, ,spreek dan hierover van een Europese fabrikant, komt dat de berichtgeving ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *