Nieuwe bestemmingen Wizz Air vanuit Eindhoven1 min leestijd

Airbus A320 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Hongaarse Wizz Air breidt opnieuw uit in Eindhoven. De low cost carrier stelt inmiddels zelfs de snelstgroeiende Europese airline van Europa te zijn. Vanaf juni komt er in Eindhoven onder andere Banja Luka in Bosnië-Herzegovina bij. Wizz Air zet hiervoor de Airbus A321 in.

Eindhoven Airport

Wizz Air is al lange tijd aanwezig op Eindhoven Airport. Het is overigens ook de enige luchthaven die de Hongaarse airline in Nederland aandoet. Normaliter zijn er meer dan 25 (seizoens)bestemmingen beschikbaar. Maar tijdens de pandemie wordt periodiek bekeken welke bestemmingen mogelijk zijn.

Airbus toestel van Wizz Air op de luchthaven van Skopje (Bron: Unsplash / Markus Winkler)
Airbus toestel van Wizz Air op de luchthaven van Skopje (Bron: Unsplash / Markus Winkler)

Nieuwe bestemmingen

Vanuit Eindhoven heeft Wizz Air enkele nieuwe bestemmingen bekendgemaakt. Allereerst is dat Banja Luka in Bosnië-Herzegovina. Maar je kunt vanuit Eindhoven ook naar Sarajevo vliegen. In Bulgarije is Burgas erbij gekomen, een kustplaats aan de Zwarte Zee. In Moldavië kun je vanuit Eindhoven ook nog naar Chisinau vliegen. Overigens bedient Wizz Air ook enkele bestemmingen die het Roemeense Blue Air vanuit Amsterdam aanbiedt. Een voorbeeld is Cluj-Napoca in Roemenië.

Airbus A320 en A321

De airline vliegt met een vloot van meer dan 100 Airbus toestellen. Je vindt er bijvoorbeeld de Airbus A321(neo) en de A320(neo). Sinds een tijdje vliegt Wizz ook vanuit Abu Dhabi met de nieuwste Airbus A321neo. Wizz vliegt alleen met Economy cabines. Er zijn wel zogenaamde ‘Premium seats’ beschikbaar met extra beenruimte. Hiervoor dien je uiteraard wel bij te betalen.

Reacties

  1. PeterCS zegt

    “Het Hongaarse Wizz Air breidt opnieuw uit in Eindhoven” vs “Het is overigens ook de enige luchthaven die de Bulgaarse airline in Nederland aandoet”. Hongaars of Bulgaars? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *