Vanaf vandaag 18:00 gedeeltelijk vliegverbod India

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het kabinet heeft besloten om een vliegverbod in te voeren voor India. Dit betekent dat vluchten vanuit India vanaf vandaag 18.00 uur niet meer mogen landen op Schiphol. Eerder dit jaar voerde het kabinet al een vliegverbod in voor vluchten vanuit het VK, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Vliegverbod India

Het kabinet komt met dit vliegverbod, omdat er de laatste tijd in India per dag meer dan 300.000 nieuwe besmettingen bijkwamen. Dit vliegverbod geldt voorlopig tot 1 mei en is alleen van toepassing op passagiersvluchten. Nederland is in tegenstelling tot veel andere landen zoals, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Canada vrij laat met het invoeren van dit vliegverbod. Er gold wel een quarantaineplicht, maar veel mensen negeerden dat.

India
Vanaf vandaag 18.00 uur geldt er een vliegverbod voor India.

Er zijn daarnaast nieuwe mutaties van het virus opgedoken in India. Omdat de meeste passagiers uit India op Schiphol overstappen op vluchten naar andere Europese steden, wil het kabinet voorkomen dat onze luchthaven een voorkeursoptie wordt. Daarom volgt het kabinet een spoedadvies van het RIVM.

Uitzonderingen

Nu is het zo dat dit vliegverbod niet voor iedereen geldt. Ben je momenteel in India en wil je de komende dagen naar Nederland reizen? Dan is de kans groot dat dit gewoon kan. KLM blijft namelijk gewoon passagiersvluchten uitvoeren, maar houdt zich natuurlijk wel aan de travel ban. Het vliegverbod geldt namelijk niet voor mensen met een Nederlandse nationaliteit die op dit moment in India zijn. Je kunt dus gewoon naar Nederland reizen, zelfs met een overstap. Het verbod geldt ook niet voor vracht en medisch personeel.

KLM Airbus A330-300 in de nieuwe livery (Bron: KLM)
Het vliegverbod geldt niet voor iedereen. (Bron: KLM)

Conclusie

Vanaf vandaag 18.00 uur geldt er een vliegverbod voor India. Vluchten vanuit dit land mogen dan niet meer landen op Schiphol. Het kabinet volgt dit advies van het RIVM op, omdat er de laatste dagen 300.000 nieuwe besmettingen per dag bijkwamen. Voorlopig geldt dit vliegverbod tot 1 mei. Het verbod geldt echter niet voor iedereen. Mensen met een Nederlandse nationaliteit mogen vanuit India gewoon naar Nederland reizen.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *