Wizz Air vanaf Eindhoven naar Krakau2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wizz Air breidt uit met nieuwe routes en extra toestellen. De ontwikkelingen komen van de nieuwe basis in Krakau. De Hongaarse maatschappij zet vanuit daar twee extra Airbus A321 toestellen in. In totaal zullen er drie A321 toestellen actief zijn. De maatschappij kondigt zes nieuwe routes naar vijf landen aan. Waaronder dus de route Eindhoven – Krakau. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 EUR per enkele reis. Daarmee gaat de low cost carrier de concurrentie op deze route aan met Ryanair.

Krakau

Om verder te kunnen groeien heeft Wizz Air een nieuwe basis geopend in het Poolse Krakau. Vanaf Krakau zullen zes nieuwe bestemmingen verzorgd worden. Dit zijn Turijn en Rome-Fiumicino (Italië), Tel Aviv (Israël), Eindhoven (Nederland), Birmingham (VK) en Keflavík (IJsland). Vluchten tussen Eindhoven en Krakau starten in september dit jaar. De routes worden uitgevoerd met de Airbus A321. Wizz Air maakt hiervoor eerder dan gepland extra toestellen vrij.

Wizz Air investeerde meer dan 100 miljoen euro in de juiste faciliteiten voor het stationeren van de A321 vliegtuigen. Met de nieuwe bestemmingen biedt de maatschappij nu in totaal 746.000 stoelen op achttien routes vanaf Krakau. In totaal heeft de maatschappij in 2019 ruim 11 miljoen beschikbare stoelen op 169 routes van en naar Polen.

Airbus A321

Wizz Air heeft momenteel 256 A321neo vliegtuigen in bestelling staan bij Airbus. Drie daarvan zullen dus gaan vliegen vanaf Krakau. Daarmee is de airline Airbus’ grootste klant van dit type toestel. De A321 maakt 50% minder omgevingsgeluid in vergelijking met oudere toestellen. Daarnaast is het brandstofgebruik tot 16% minder. De uitstoot van andere schadelijke stoffen zijn tot 50% minder.

De Airbus A321 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)
De Airbus A321 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Low cost carrier

Met de nieuwe routes wil de maatschappij nog meer Poolse reizigers aanspreken. Vooral de lage prijzen moet men over de streep trekken. Voor de reizigers vanuit Eindhoven is dit natuurlijk ook gunstig. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 EUR per enkele reis. Maar dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Met deze nieuwe route is Wizz Air een belangrijke concurrent van Ryanair op Eindhoven Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *